Tuesday, August 18, 2009

Sekaisin Salossa

Salossa tuntuu olevan joillekin tahoille epäselvää, mikä on kunnan hallinnon marssijärjestys. Kunnan ylin päättävä elin on valtuusto. Näin ollen Salossa raskain nuija on käsissään Roosin Jukalla. Vasta sitten tulee hallituksen pj Nummentalo, vaikka ainakin paikallismediaa seuraamalla saattaa saada erilaisen kuvan. Puhumattakaan nyt kaupunginjohtaja Rantakokosta, joka tuntuu kuvittelevan olevansa luottamushenkilöiden esimies, eikä päinvastoin. Tämä fakta tuntuu unohtuvan aika ajoin kaupungin asioita hoidettaessa. Rakentavaa yhteistyötä tuskin on ilman, että perusasiat hoidetaan asianmukaisesti.

Kaupunginjohtaja on päättänyt, että keväällä alkanut seminaarikierre saa jatkoa syksyllä. Nämä seminaarit järjestetään keskellä päivää, joten työläisten on pakko järjestää vapaata jokaisen seminaarin ajaksi. Vaikka järjestelystä ei koidu työnantajalle välittömiä kustannuksia, saattavat työkaverit karsastaa ajatusta, että yksi on jatkuvasti joukosta poissa. Näin äitiyslomalaisenakin tilanne vaatii järjestelyä, koska perheen kolmas jäsen on työssä. Seminaarien kustannukset olisi myös mielenkiintoista tietää, sillä tuskin Neilimo ihan ilmaiseksi puhumaan tulee.

Kaupungin johtoryhmä on päättänyt lähettää itsensä koulutukseen. Tai oikeammin päättänyt esittää hallitukselle, että se lähettää heidät koulutukseen, jonka hintalappu on 50000 euroa. Siis kahdeksalta hengeltä yhteensä. Hallitus siirsi asian käsittelyä äänin 7-6 ja saa nyt selvityksen, mitä kaikkia koulutuksia on jo menossa/alkamassa. Näin sivusta asiaa seuranneena täytyy todeta, että johtoryhmän henkilöt ovat asemassa, johon ei pitäisi päästä ilman asianmukaista johtamistaitoa ja koulutusta. Pitääkö tulkita niin, että kaikilla ei näitä taitoja ole? Tämä samainen johtoryhmä istuu myös edellä mainituissa seminaareissa. Milloin he ehtivät tehdä leipätyönsä? Totta puhuen seminaarien anti ei ole vastannut odotuksia. Määrä ei korvaa laatua seminaarien määrässä.

Kaupunginjohtaja kirjoitti viikonloppuna kaupungintalosta. Kirjoituksen oli kai tarkoitus puoltaa hanketta, mutta kaatoi kyllä vettä suoraan vastustajien myllyyn. Näin sitä pitää... Toveri Leppäsen kirjoitus aiheesta riittänee kommentoimaan asiaa.

Itäinen ohikulkutie äänestettiin pöydälle viikoksi. Nyt se on pöydällä kolme viikkoa, koska Rantakokko tekee taustaselvityksiä. Olenko ymmärtänyt jotain väärin, kun luulen, että pöydällä olo tarkoittaa sitä, ettei esitykseen tehdä enää lisäyksiä tai muutoksia? Uudelleen valmistelu tarkoittanee tätä.

Kyllä Salossa on mukavaa.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home