Sunday, August 09, 2009

Oikaisu ja itäinen ohitus

Ennen kuin kommentoin osaltani itäistä ohikulkutietä, haluan kommentoida perjantaina paikallislehdessä julkaistua juttua Kiekkohaista. Liikunta- ja nuorisolautakunta käsitteli kesäkuussa joukkueen anomusta maksuttomista käyttövuoroista kaupungin jäähalliin. Anomus hylättiin(äänestystulos 10-2), sillä säännöissä todetaan selvästi, että maksuttomat vuorot voi saada vasta vuoden toiminnan jälkeen. SSS kirjoittaa myös, että lautakunta on jakanut hallin käyttövuoroja epäreilusti. Korjaus tähän: lautakunta ei jaa käyttövuoroja, vaan virkamiehistö. Eli tätä on turha yrittää sälyttää luottamushenkilöiden viaksi. Tosin sotii allekirjoittaneen oikeuskäsitystä vastaan, mikäli uusi seura ei saa yhtään lauantaivuoroa. Mutta tämä on siis virkamiehen päätös ja uskon hänen valmistelleen asiat perusteellisesti.

Lyhyesti täytyy omasta näkemyksestäni noin yleensä todeta, että mielestäni kaupungin tulee panostaa ennenkaikkea junioritoimintaa järjestäviin seuroihin. Usealla näistä on myös korkealla tasolla oleva edustusjoukkue(Vilpas, Viesti, Salo HT Naiset), jonne omat kasvatit pääsevät näyttämään kyntensä. Lasten ja nuorten liikkumisen tukeminen maksaa itsensä takaisin myöhemmin. Myös koko kansan liikuttamiseen liittyvät toimenpiteet ovat äärimmäisen tärkeitä ennaltaehkäiseviä toimia mm. uimahalli sekä erilaiset ryhmäliikunnat.

*****************

Sitten itäiseen ohikulkutiehen. Kaupunginjohtaja Rantakokko ehdottaa, että kaupunki toimisi valtion rahoittajana hankkeessa. Ehdotus tulee miltei yhtä huonoon aikaan kuin Vietnamilaisen työvoiman rekrytointi ikään. Valtion kassana toimiminen tarkoittaisi noin viiden miljoonan euron lisävelkaa, mikä tuntuu hurjalta tilanteessa, jossa olemme juuri määränneet tuottamattomat saunamaksut, poistaneet korvaukset syöpäsairailta sekä päättäneet lukuisista muista säästöistä.

En vastusta tietä sinällään, sillä nykyinen reitti on pidemmän päälle kestämätön Kirjolansillan vuoksi, mutta demarimieleni ei ymmärrä, miksi kunta ottaisi itselleen lisävelvoitteita valtiolta vapaaehtoisesti. Olemme koko kevään istuneet seminaareissa ja pohtineet kunnan perustehtävää. Tämä tuskin on sitä. Itse Rantakokko on ollut etupäässä rajaamassa pois asioita kunnan tehtävälistalta.

Kaupunginjohtajan toiminta on muutenkin mielenkiintoista, sillä hän tuntuu toimivan vain kepun ja Kokoomuksen kanssa. SDP vastusti aikanaan Rantakokon valintaa loppuun saakka. Itselleni tässä olisi jo riittävästi syytä siihen, että yrittäisin erityisesti näille vastustajille todistaa kykyni. Suurimman valtuustopuolueen ohittaminen tuntuu hivenen kummalliselta, oltiinpa sitä millä puolella tahansa.

Olen jo aiemmin huutanut Rasilan ja Vähäsillan perään. Tulkaa takaisin, sillä minulla on ikävä!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home