Friday, August 28, 2009

Lautakunta palaa kesätauolta

Salossa aletaan vähitellen käsitellä ensi vuoden budjetteja. Liikunta- ja nuorisolautakunta käsittelee omaansa ensi viikolla. Viikonloppuna on edessä aiheeseen perehtyminen oiken toden teolla, eilen vain vilkaisin listan läpi. Ensi viikon kokouksessa jaetaan myös tukku avustuksia. Suurimmat avustuksen saajat osasi melkein jo arvata ennakkoon.

Lisäksi käsiteltävänä on Kiekkohaiden oikaisuvaatimus. Ymmärrys sille, että joukkuetta närästää lautakunnan alkukesäinen päätös olla myöntämättä jäähallia käyttöön maksutta, on kasvanut sisälläni sitten viime kerran. Tosin olen edelleen sitä mieltä, että lautakunta toimi oikein ja noudatti sääntöjä. Tätä ymmärrystä on kasvattanut kaupunginjohtajan päätös myöntää Uriah Heep-tapahtumaan maksuton urheilutalo sekä vielä markkinointirahaakin. Sinänsä ko. tapahtuma toi varmasti Salolle hyvää julkisuutta, mutta mikä hyöty yhden tahon on toimia johdonmukaisesti, jos joku toinen sitä ei tee?

Sivistystoimi on kevään mittaan rypenyt jos jonkinlaisissa ikävissä tilanteissa. Ensin kulttuuripuolella taisteltiin moneen otteeseen avustuksista, sitten liikuntapuoli sai osansa kiekkohaiden muodossa ja seuraavaksi tulee sitten opetuspuolen ongelmat. Enpä ole moista kuullut mistään muusta hallintokunnasta. Nämä ovat kaiketi vain käynnistymisvaikeuksia, toivottavasti.

Itse liikunta- ja nuorisolautakunnasta täytyy sanoa, että toiminta on mielestäni mukavaa ja joustavaa. Jäsenet ymmärtävät asioiden riitelevän, eikä siellä koskaan mennä henkilökohtaisuuksiin(kuten eräät valtuuston pöntössä). Keskustelu on vilkasta ja päätökset on pyritty tekemään yhteistuumin. Tänä vuonna ei tosin ole vältytty äänestyksiltä, sillä budjetti avattiin keväällä ja muitakin mielipiteet jakavia päätöksiä on tehty. Toivottavasti lautakunnan rakentava henki jatkuu koko kauden, sillä vaikeitakin päätöksiä on varmaan edessä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home