Thursday, July 23, 2009

Pieni kesätilitys

Katselin kalenteriani syksyn suhteen ja se alkaa jo uhkaavasti täyttyä. Menoja on merkitty hyvinkin joulukuulle saakka, tosin vapaatakin ainakin toistaiseksi on. Olen muutenkin toki päättänyt rauhoittaa tahtia hieman ja karsia pois menoja. Lautakunnan, valtuuston ja hallitusryhmän(joskus hallituksenkin) kokoukset tosin aion käydä ja sen lisäksi tietysti puolueen sisäiset kokoukset. Siinä sitä riittääkin menoa jo ihan riittävästi. Ensi viikko on vielä loman tapaista, lukuun ottamatta hallitusryhmää sekä johtokuntaa.

Syksyn valtuustotyöskentelystä tullee mielenkiintoinen, sillä kuumia perunoita on olemassa. Odottelen mielenkiinnolla.

Kevään ja kesän mittaan minulle on tullut kyselyitä siitä, miten liikunta- ja nuorisopuolella jaetaan tilojen käyttövuorot. Nuorisotiloille lätkäistiin viime lautakunnassa käyttömaksut muille paitsi nuorisojärjestöille(vika päätös mielestäni, valitettavasti en lautakunnan kokoukseen tuolloin päässyt). Fine, ymmärrän kyllä, että nuorisotilat ovat ensisijaisesti nuorille, mutta päiväsaikaan tuskin kovin monet nuoret tiloilla ovat ja kovin suuria rahavirtoja ei tästä kaupungin kassaan tule. Nyt tilavuokra on esim. eläkeläisjärjestöille 200€/vuosi/kerho. Eli mitä aktiivisempi yhdistys niin sitä enemmän maksat. Saavatkohan nämä yhdistykset sitten jatkossa jostain kaupungin instanssilta tukea? Liikuntatilat ovat edelleen maksuttomia eläkeläisyhdistyksille, onneksi.

On mielenkiintoista ensi vuonna nähdä, kuinka suuriin voittoihin on nuoriso- ja liikuntatoimessa on näiden taksojen(saunamaksut yms.) vuoksi päästy. Tuntuu olevan niin, että maksuja laitetaan vain periaatteen vuoksi, ei niistä mahdollisesti tulevien tuottojen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home