Sunday, July 26, 2009

Äidistä asiaa

Ajattelin varastaa vielä hetken kirjoittamiselle, kun miehet viettävät hetken keskenään, eikä pahempaa huutoa ainakaan vielä kuulu.

Suomisen Esa kirjoitti naamakirjassa asiaa naisten lasten saannista. Euroedustaja Riikka Mannerin raskaus on herättänyt keskustelua ja esiin on noussut mm. se, miksi hän ei ennen vaaleja kertonut raskaudestaan. Eihän työhaastattelussakaan kysytä, oletko raskaana, joten miksi Mannerin olisi asiasta pitänyt kertoa? Asia olisi luultavasti johtanut hänen jäämiseensä rannalle europarlamentista.

Onko lapsen saaminen naiselle ikinä hyvä asia? Jos siis asiaa tarkastellaan pelkästään uran suhteen. Teit niin tai näin, teet aina väärinpäin. Sari Sarkomaa jätti ministerinpestinsä ollakseen enemmän lastensa kanssa. Hän teki monen mielestä väärän päätöksen, koska naisten on muutenkin vaikeaa päästä eteenpäin urallaan. Riikka Manner pääsi europarlamenttiin ja on raskaana, huono asiako?

Kukaan, ei niin kukaan, kyseenalaista pienten lasten isien työntekoa silloin, kun lapset ovat pieniä. Ei. Miehistä tulee ennemminkin sankareita, jotka perheen lisäksi saavat vielä urankin. Käsittämätöntä! Tasa-arvosta ei kai voida puhua ennen kuin tällaiset asenteet on saatu kitkettyä. Yhteiskuntamme on vain sellainen, että äidistä rakennetaan lapselle se tärkein henkilö, isän merkityksen jäädessä pienemmäksi. Olisiko jo aika myöntää, että isä on lapselle aivan yhtä tärkeä kuin äitikin?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home