Thursday, June 18, 2009

Voihan Kela

Salon Sosialidemokraattinen Kunnallisjärjestö on jättänyt tänään tiedotteensa vaalirahoituksesta. Toivon lehden julkaisevan sen asap. Meillä ei asiassa ole mitään salattavaa, sillä ulkopuolista rahoitusta ei vaalilehden mainontaa lukuun ottamatta ole. Luottamushenkilöt ovat ehdolle lähtiessään sitoutuneet puolueveron maksamiseen ja ne varat ovat myös kunnallisjärjestön tärkein tulonlähde. Toivottavasti asian vatvominen loppuu ja saamme kaikki työrauhan.

**************

Olen jo kyllästynyt odottamaan. En toki vauvaa, mutta edelleen viipyy päivärahapäätökseni. Hirveästä tehokkuudesta ei Kelaa ainakaan voi syyttää. Kysymys kuuluu, missä yksityisessä yrityksessä moinen asioiden olisi mahdollista? Itsestäni en ole niinkään huolissani, sillä osaan kyllä pitää huolen asioistani niin, että ne tulevat hoidettua. Entä ne jotka eivät ole yhtä omaohjautuvaisia? Roikotetaanko heitä viikkokaupalla tietämättömyyden löysässä hirressä? Kela ei edes vaivaudu ilmoittamaan etuutta hakeneelle, mikä hakemuksen käsittelyssä mättää, mikäli selvitystä pyydetään joltain muulta kuin hakijalta itseltään.

Paras vastaus oli tiistaina saamani neljän viikon käsittelyaika. Olen toimittanut hakemukseni 9.3, joten käsittelyaika on jo nyt venynyt noin kolmeen kuukauteen. Kela ei kuitenkaan pysty eikä voi käsitellä työnantajan antamaa palkkaselvitystä etukäteen, vaan selvitys oli toimitettava uudelleen täysin samanlaisena. Ei kai käsittelyaika voi lähteä uudestaan lisäselvityksen antamisesta? Tällä menolla päätös tulee syyskuussa. Koomisinta kai on, että minulla on menossa jo neljäs äitiyslomaviikko. Olisiko aika päivittää valtionkin hallitsemien puulaakien byrokratiaa?

***************

Olen taas tänään menossa neuvolaan. Siellä saakin nyt rampata hamaan loppuun saakka joka viikko. Laskettuna päivänä nyytti viimeistään yritetään nyytti saada ulos kevyellä käynnistyksellä. Saisi tulla aiemmin, sillä olo on välillä jumalattoman tuskainen. Kotona alkaa olla kaikki valmista, kunhan vain sankari saapuisi. :)

***************

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home