Sunday, May 17, 2009

Vaippaseteli

Kävimme eilen Perhekeskuksessa kestovaippa ja kantoliinatapahtumassa. Itse asiassa minulta uupui vastasyntynyttä ajatellen enää yhdet kuoret, muutoin kaikki on jo hankittu. Päätin aloittaa vanhoilla kunnon harsoilla, joita minulle myös suositeltiin.

Nappasin tilaisuudesta mukaani Kestovaippayhdistyksen lehden, jossa kerrottiin Itävallan Gratzin kaupungista, jossa kestovaippailuun kannustetaan vaippasetelin voimin. Jutussa ihmetellään avoimesti suomalaisnaisten hurahtamista kestovaippoihin. Omasta tuttavapiiristäni noin puolet viime aikoina synnyttäneistä kestoilee täyspäiväisesti. Suomessakin voidaan ajatella kannustettavan kestoiluun äitiyspakkauksessa tulevien vaippojen muodossa. Idea vaippasetelistä on mielestäni sellainen, jota Suomessakin voitaisiin harkita. Olisiko tässä Rouskikselle yksi ympäristökasvatuksen muoto?

Kertakäyttövaipat ovat noin puolet lapsiperheen jätevuoresta. Ne myös kestävät hajota kaatopaikalla satoja vuosia. Suhteessa kestovaippoihin tulee kertakäyttövaipoista myös erittäin kallista, vaikka mukaan laskettaisiin kaikki hankinta- ja pesukustannukset. Kestot ovat myös vauvalle terveellisempi vaippamuoto, mikä on ainakin itselleni tärkein perustelu sille, miksi valitsimme kestovaipat vielä syntymättömälle nyytillemme.

Itse olen niin onneton käsityöläinen, että tuskin koskaan alan vaippoja itse valmistaa. Tuen siis yrittäjyyttä omalta osaltani olemalla peukalo keskellä kämmentä. :)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home