Monday, May 04, 2009

Suomesta Eurooppaan

Vappuna Salossa oli puhumassa puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen. Myös kansanedustaja Kimmo Kiljunen toi juhlaan oman tervehdyksensä. Torille oli kerääntynyt suuri, noin parin tuhannen hengen yleisö, seuraamaan juhlaa. Ilma oli kuin morsian, joten vapunpäivästä nauttiminen kävi helposti. SSS onnistui taas uutisoinnillaan saamaan koko juhlamme pannukakuksi, koska marssimme oli kahdesta lyhyempi...

Eilen Salossa avattiin Eurovaalien tapahtumaketju Salon Demarinuorten tapahtumalla taidemuseo Veturitallissa. Paikalla olivat kaksi nuorta ehdokastamme Ahmed Al Chibib ja Jenny Lindborg. Itse kuulun turkulaisen Ahmedin tukiryhmään. Tapahtuma koski maahanmuuttoa ja EU:n politiikkaa liittyen siihen. Molempien ehdokkaiden linjaukset kulkivat oikeastaan rintarinnan. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille!

EU-vaalit ovat ennen kaikkea vaalit konservatiivien ja sosialidemokraattien välillä. Asiaa pitää ajatella suuremmassa mittakaavassa kuin vain Suomessa, jossa vaalien tärkeimmät kaksi puoluetta ovat siis SDP ja Kokoomus. Todellisuudessa vain näillä kahdella puolueella on EU:ssa todellista mahdollisuutta vaikuttaa. Itse asuin Espanjanssa vain tovi sen jälkeen, kun Zapateron vasemmistohallitus oli astunut valtaan. Muutos oikeston harjoittamaan politiikkaan oli melkoinen - ihmisten parhaaksi. Tällaisen muutoksen soisin tapahtuvan myös laajemmalti Euroopassa.

Suomessa ja Ruotsissa haluttiin viime eduskuntavaaleissa aloittaa todellinen kapitalismin tie, jonka seuraukset ovat tuhoisat. Ihminen on markkinoiden armoilla, eikä toisinpäin, kuten asian pitäisi olla. Olemme kahdessa vuodessa nähneet sen, miten tavallisen palkansaajan asema huononee päivä päivältä ja pääoma- ja metsäomistajat porskuttavat entistä varakkaampina. Heikommassa asemassa olevat päätyvät entistä heikompaan asemaan. Tätäkö me haluamme?

EU-vaaleihin on aikaa vajaa viisi viikkoa. Muista äänestää ihmisten Euroopan puolesta!

1 Comments:

At 10:30 AM , Anonymous Anonymous said...

Salkkari jatkaa edelleen kirjoittelua entiseen malliin... Torilla oli tosi paljon porukkaa, paljon enemmän kuin ennen muistan olleen (vaikka on niitä hyviä vappuilmoja muulloinkin ollut):)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home