Tuesday, May 12, 2009

Säästöjä kivikaudelta

Tänään Salon Seudun Sanomissa politiikan toimittajan kirjoituksessa kiiteltiin sitä, miten onnekas Salon kaupunki on, kun ei sentään tarvitse kouluja ja terveyskeskuksia lopettaa. Totta toinen puoli, mutta en näe minkäänlaista ilosanomaa siinäkään, että taas jälleen leikkaukset kohdistuvat heikko-osaisiin sekä lapsiin ja nuoriin, Salossakin. Koulujen tuntikehysten leikkaukset, syöpäpotilaiden korvausten lopettaminen jne. Osassa lautakuntia selvittiin helpolla, kun säästöt syntyvät siitä, ettei käytetä niin paljoa ulkopuolisia konsultteja. Surkuhupaisaa...

Kirjoituksessa mainitaan myös, että kunnissa ollaan luopumassa kotihoidontuen kuntalisästä. Vaikka olenkin sitä mieltä, että kuntalisä tuo ongelmansa tasa-arvokysymykseen, erityisesti palkkakysymyksessä, voin todeta, että toiminta on aika lyhytnäköistä. Kotihoidontuen kuntalisä verrattuna esimerkiksi päiväkotipaikkaan on halpa ratkaisu. Se luo myös monelle perheelle mahdollisuuden hoitaa pieniä lapsia kotona. Tämä mahdollisuus vain valitettavasti ei ole täysin tasa-arvoinen miesten ja naisten välillä. Usein mies on perheessä enemmän tienaava osapuoli, jolloin kotiin jää nainen. Onneksi tämä on tasoittumassa.

Kivikausikeskus Riran kohtalosta päätetään tänään. Vetoomuksia on sadellut keskuksen puolesta. Jos joku näyttäisi minulle sen viisasten kiven, mille tämän keskuksen suunnitelmat perustuvat? Minä en ymmärrä. Täysin epärealistinen, yhdistymissopimuksen vastainen hanke, jota nyt pitäisi kaupungin toimesta tukea ensihätään 50000 eurolla. Todellisuudessa miltei 200000 euroa vuodessa. Samaan aikaan, kun supistetaan terveyspalveluista. Tässä asiassa olen kyllä yhtä mieltä johtoryhmän kanssa.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home