Saturday, May 23, 2009

Lauantain tunnelmia

Olen suuntaamassa Talolle EU-vaalipaneeliin. Sitä ennen soppatykki saapuu Vilhonkadulle ja sielläkin toki aion pyörähtää. On mielenkiintoista nähdä, miten Ahmed pärjää kokeneen konkarin Kimmo Kiljusen rinnalla paneelissa. Kirjoittelen asiasta paneelin jälkimainingeissa.

Maanantain valtuuston kokous jäi minulta valitettavasti väliin. Koska nyytin tuloon enää kuukausi, olimme Mikan kanssa synnytysvalmennuksessa, joka sattui sitten samalle päivälle valtuuston kanssa. Valmennus tähtää luonnonmukaiseen synnytykseen ilman kivunlievitystä. Tosin meidän tilanteemme saattaa olla se, että vaavi saapuu sektiolla, ellei hän nyt päätä ottaa loppukiriä ja kääntyä ympäri.

Kommentoin kuitenkin muutamaa valtuuston päätöstä. Ruokabudjetin säilyttäminen ennallaan oli oikea teko. Siihen ei nyt, eikä muutoinkaan tule koskea, varsinkaan, jos tämä tarkoittaa hedelmistä ja kotimaisista kasviksista luopumista. Yhtä asiaa en kuitenkaan ymmärrä. Miksi kaupungin ruokahuollossa käytetään paljon riisiä ja pastaa, kun oma vastikkeemme peruna on halpaa, ympäristöystävällisempää ja terveellistä?

SDP:n ryhmä esitti kuntosalimaksuja poistettavaksi kaikilta kunnan omistamilta saleilta. Tulopuolelle näiden salien maksut eivät tuo kummoistakaan lisäystä ja näemme asian ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä tulevaisuuden terveysmenoja pienentävänä menoeränä. Ehdotus kaatui, mikä ei totta puhuen tullut suurena yllätyksenä. Saimme kuitenkin muutamia ääniä keskeltä ja jopa oikealta laidalta. Toinen liikuntapaikkoihin liittyvä asia oli saunamaksujen poisto kunnan uimarannoilta. Lopputulos: saunat maksavat.

Teiden kunnossapito on puhuttanut valtuustoa ja mediaakin silloin tällöin. Kummastuttaa suuresti, että kaikki tiet ovat 1.1.2009 menneet niin huonoon kuntoon, että niitä pitää heti välittömästi kunnostaa. Itse olen ajellut mökille Karjalohjantietä monta vuotta. Tie on ollut erittäin huonokuntoinen jo pitkään ja Suomusjärven kunta olisi voinut tehdä asialle jotain jo kauan ennen yhdistymistä. Miksi eivät kunnat satsanneet teihin aiemmin? Eikö ollut rahaa ja viime vuonna ei enää viitsitty, koska uusi Salo tulisi ja kustantaisi? Karjalohjantiessä Salon vaihtumisen Karjalohjaksi huomaa radikaalissa erossa tien kunnossa.

Sitten muutama sananen vallitsevasta työttömyystilanteesta. Tai oikeammin järkyttävistä jonoista työttömyyskassoissa. Mieheni on lomautettuna aina silloin tällöin. Korvauksia odoteltiin kymmenisen viikkoa, mikä on pitkä aika, mikäli muita tuloja ei olisi. Onneksi sentään osan aikaa on aina saanut tehdä työtä, jolloin kuilu ei ole niin syvä. Hirvittää niiden ihmisten puolesta, jotka ovat odottaneet työttömyyskorvauksia saman tai pidemmän aikaa, ilman minkäänlaisia tuloja. Tarvitseeko ihmetellä, mikäli sosiaalitoimiston luukulla on jonoa? Kuulin äskettäin nuoresta henkilöstä, joka jäi työttömäksi tammikuun lopulla. Korvauksia ei ole tähän päivään mennessä tullut. Mihin pitäisi riittää kahden viikon irtisanomisajan palkan ja lomarahojen?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home