Thursday, May 28, 2009

Hajatuksia

Tänään talolla oli mielenkiintoinen EU-vaalitilaisuus. Paikalla olivat ehdokkaat Mitro Repo ja Jani Sievinen. En muista, koska olisin ollut tämänkaltaisessa tilaisuudessa. Sopivasti huumoria, asiaa ja naurua. Ainakin allekirjoittaneen kuva Janista muuttui kohtalaisen paljon, kun huomasin, ettei mies mikään ihan tyhjäntoimittaja olekaan. Tuntui olevan perillä asioista, eikä suinkaan pelkkä julkkisehdokas. Ennakkoäänestys on alkanut vilkkaana. Itse aion uurnille vasta varsinaisena vaalipäivänä 7.6. Toivottavasti äänestysprosentti nousee yli viidenkymmenen. SSS:kin oli löytänyt tiensä paikalle.

************

Salon uuden seurakunnan valtuusto järjestäytyi eilen keskiviikkona. Sen lisäksi valittiin eri alojen johtokuntia. Kylmää vettä seurakunnan niskaan haluan heittää tiedonkulun heikkoudesta. Joko puuttuu tahto tai tieto, mutta kulussa on ollut ongelmia jo vaaleista saakka. Parannusta ensi kertaan toivoen...

************

Myös Salon Seudun Koulutuskuntayhtymän valtuusto kokoontui ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Järjestäytymisen lisäksi listalla oli uuden johtajan valinta. Yksimielisesti virkaan valittiin Olli-Pekka Juhantila. Allekirjoittanut valittiin valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi porvaripuolueiden miesten rinnalle. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jorma Elovaara. Koulutuskuntayhtymän luonne muuttui Salon kuntaliitoksen myötä melkoisesti, sillä uudella Salolla on yhtymässä yli 80% omistus.

*************

Eräät virkamiehet aiheuttavat luottamushenkilöille jatkuvasti harmaita hiuksia. Ikäänkuin vanhassa kunnassa olisi totuttu siihen, ettei toimiin kukaan kuitenkaan puutu, niin nyt sitten ihmetellään, kun oma temmellys ei aina onnistukaan halutulla tavalla. Toivottavasti kyse on ohimenevästä ilmiöstä.

*************

Salon kaupunkia vaivaa lääkärivaje. Sama ongelma on neuvoloissa, joista synnyttäneitä äitejä on käsketty menemään jälkitarkastuksiin yksityiselle lääkärille. Jälkitarkastus on pakollinen, jos meinaa vanhempainpäivärahaa nauttia. Rahan tulo katkeaa, jos ei todistusta Kelaan toimita. Miten kunta voi ohjeistaa äitejä näin? Eikö maksaminen kuulu kunnalle, jos se ei omissa elimissään pysty hoitamaan näitä tarkastuksia? Toinen vaihtoehto on mennä omalääkärille, joka tuskin tietää paljoakaan synnytyksen jälkeisestä elämästä, mikäli ei ole koskaan äitiyshuoltoa tehnyt. Hienoa, hienoa. Mielenkiinnolla odotan, mihin minut synnytyksen jälkeen ohjataan!!!!!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home