Monday, April 20, 2009

Vertailukohtia

Yhdistymistilanne on tuonut mielenkiintoisia piirteitä keskusteluun. Seurakuntavaalit ovat viimeinen tällainen. Mainittakoon nyt aluksi, että listamme seitsemäs paikka jäi alle kymmenen äänen päähän. Suomen vaalitavassa koko listan äänimäärä on se ratkaiseva, ei yhden ehdokkaan. Huomattavaa on, että kukaan nyt valituista ei olisi yksinään päässyt sisään valtuustoon. Listojen panos siis tarvittiin kaikkien osalta.

No niin siis, miksi yhdistymistilanne on sitten niin mielenkiintoinen. On valittu uuden seurakunnan kirkkovaltuusto, joka on siis ensimmäinen laatuaan. Sosialidemokraateille ilkkujat ovat sitä mieltä, että menetimme vaaleissa kolme paikkaa. Siis verrattuna mihin? Salo-Uskelan srk:n valtuustoonko? Vertailukohtaa suoraan ei ole, sillä entisten seurakuntien valtuustoihin on valittu ihmisiä niin sopuvaalilla kuin erinäköisillä kirjavilla listoillakin.

Myöskään kunnallisvaaleissa ei ollut vertailukohtaa, ainakaan suoranaisesti. Yksi vertailukohta on aina edellisten vaalien yhteisäänimäärä, joka ainakin meillä kasvoi vuoden 2007 eduskuntavaaleista. Todelliset vertailukohdat meillä on olemassa ensi vaaleissa. Tosin silloinkin olemme vielä hieman hakoteillä, koska tällä hetkellä teemme töitä jättivaltuustossa, joka seuraavalla kaudella pienenee normaaliin kokoonsa. Tämä tarkoittaa myös ehdokaslistan lyhenemistä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home