Tuesday, April 07, 2009

Vaalityötä

Seurakuntavaalit on nyt käyty. SDP:n lista sai uuteen valtuustoon kuusi edustajaa. Kiitos kaikille äänestäneille!

Vaalityön merkitystä voi tuskin korostaa liikaa. Eilenkin asiaa jo pinnallisesti riipaisin. Vaikka puolueen kokonaispanos on tärkeä, niin vähintäänkin yhtä tärkeää on henkilön oma, henkilökohtainen satsaus. Ei ole yhdentekevää, kuinka paljon jaksat kentällä kiertää. Mikä sitten syö vaalityöintoa ja jaksamista?

1) Jatkuvat vaalit: näitä on koko ajan ja joka puolella. Onneksi paikalliset ja valtakunnalliset vaalit vuorottelevat, joten ihan pakko ei ole joka vuosi jaksaakaan painaa täysillä. Näkyä pitäsi kuitenkin. Puoluejärjestöjen on sen sijaan toimittava jatkuvasti. Salon seurakunnan vaalit olivat tässä mielessä todella vaikeassa paikassa. Heti kunnallisvaalien jälkeen, tietäen, että seuraava kirkkovaltuusto valitaan jo reilun vuoden päästä.

Itse sanon sen nyt suoraan, että vaalit olivat mielestäni turhaan tässä hetkessä. Raaseporin esimerkkiä noudattaen olisimme voineet rakentaa viime vaalien tuloksen perusteella tämän ylimenokauden valtuuston. Rahaa ja resursseja olisi säästynyt ja into seuraavan vuoden vaaleihin olisi todennäköisesti suurempi.

2) Jatkuvasti toisten tekemisiä arvostelevat kanssaehdokkaat. Joillekin ehdokkaille vaalityöntekeminen on vapaaehtoista, niin kuin sen pitääkin olla. Ne, jotka tästä työstä tekevät itselleen elämää suuremman kysymyksen syyllistämällä, haukkumalla ja korostaen erinomaisuuttaan, syövät muiden loputkin innostuksen rippeet. Positiivisella asenteella päästään pitkälle, ei toisia arvostelemalla. Valitettavasti näitä arvostelijoita tuntuu olevan koko ajan enemmän.

3) Vapaa-ajan muut harrastukset. Monilla ehdokkailla ja luottamushenkilöillä on lukuisia muita harrastuksia sekä tietysti perheeseen liityvät kuviot. Näitä pitää kunnioittaa. Jokainen tarvitsee joskus vapaata tärkeämpien asioiden parissa. Älkäämme siis tuomitko näitä kanssaihmisiä.

Tässä kolme minulle mieleen tulevaa seikkaa. Alan olla lopen kyllästynyt siihen, että omaa panosta verrataan muiden panokseen. Uskon, että kaikki tekevät sen, mihin pystyvät. Meissä on eroja.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home