Monday, April 06, 2009

Näkyvyyttä ja näkymistä

Olen reilun vuoden painanut tukka putkella erilaisten puolueen tilaisuuksien kanssa, ehtimättä sen kummemmin hengähtää tai lomailla. Lukuunottamatta joululomaa. Toukka on pakottanut minut ottamaan nyt hieman rennommin, mutta silti vauhti on ollut melkoinen. Nyt olen sairaslomalla, koska en saa nukuttua. Siltikin tilaisuuksia riittää.

Vuoden aikana en ole kertaakaan miettinyt, että työ olisi turhaa. Kunnallisvaalien alla kiersin ahkerasti kaikki entiset kymmenen kuntaa vaalivankkurimme mukana. Vaikka valtaisia satojen henkilöiden ihmismassoja ei joka puolella näkynytkään, niin näissä tilaisuuksissa on aina sitä jotain. Se joku tulee sydämestä. Siellä viihtyy. Näkymistä on kahtaa laatua: kallista, ostettua näkymistä lehtimainoksissa sekä kohtuu budjetilla toteutettavaa näkymistä toreilla.

Itseäni ärsyttää suunnattomasti, että puolueet jalkautuvat kansalaisten pariin kuukausi ennen vaaleja. Sitten on taas tyhjää. Vaalien jälkeen ja välillä tupataan unohtamaan äänestäjät ja heidän kuulemisensa kokonaan. On monia kansalaisia, jotka eivät henkilökohtaista kontaktia ota muutoin kuin face-to-face toritilaisuuksissa. Katjan vaalitupa on hyvä esimerkki siitä, mitä jatkuva näkyminen ja kuuleminen parhaimmillaan on. Kunnallisjärjestö aikoo tässä seurata Katjan esimerkkiä ja avata vaalituvan aina kerran kuukaudessa.

Puolue-elämässä vaaleja tulee ja menee jatkuvalla syötöllä. Osa vaatii suurempaa paikallista panosta kuin toiset. 2010, 2011, 2012... Jokaisena vuonna vaalit. Parhaimpina kahdet. Töitä on tehtävä jatkuvasti. Tuleen ei voi jäädä makaamaan. Melkoiseen soppaan olen lusikkani laittanut. Mutta ei se mitään, nautin joka hetkestä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home