Monday, March 02, 2009

Lyhyesti monesta asiasta

Katselin eilen sivusilmällä missikisoja noin vartin ajan. Huvittavaa. Kaikki niistä kuudesta sinä aikana esitellystä missistä sanoivat olevansa luonteeltaan iloisia ja sosiallisia. Valittu Miss Suomi sentään lisäsi listaan kielitaitoisen, mikä ei käsittääkseni kuitenkaan ole luonteenpiirre.

************
Minulla on edessäni melkoinen savotta, kun yritän tutustua kestovaippojen maailmaan. Miten niitä voi olla niin hurjasti erilaisia? Mistä kummasta minä tiedän, mitä hankkia? Onneksi on avuliaita ihmisiä maailma pullollaan ja sainkin kattavan tietopaketin asiantuntijalta. Luojan kiitos.

*************
Pidimme lauantaina Talolla koulutusta luottamustoimihenkilöille. Vaikka aurinkoisen päivän haaskaaminen sisätiloissa onkin välillä ikävää, niin mielestäni päivän anti oli hyvä. Keskustelua oli paljon ja nykyhallituksen politiikka sai osakseen ryöpytyksen.

*************
Samaisena lauantaina SSS uusi päätoimittaja tuli ulos sitoutumattomuuden kaapista. Aamukahvi oli mennä väärään kurkkuun lukiessani hänen kolumniaan. Entinen päätoimittaja ei mielestäni yltänyt koskaan tällaisiin suorituksiin. Pahempi toistaan kumpikin on(Apulanta). Vaikka myönnän katselevani maailmaa punaisten lasien läpi, niin paikallislehtemme linjan suhteen olen kuitenkin vain kriittinen lukija. Ei tarvitse minkään värisiä laseja nähdäkseen lehden porvarilinjan.

**************
Vihreiden puheenjohtajakamppailusta on tulossa floppi. Anni Sinnemäki on ainoa ehdokas ja hänestä tuskin kannattaa järjestää jäsenäänestystä. Tarja Cronbergin mukaan tämä tilanne kielii puolueen yhtenäisyydestä, eikä media käy tätä arvostelemaan. Jos sama tilanne olisi vuosi sitten ollut SDP:lla, olisi tilanne (mediassa) kielinyt siitä, ettei kukaan tahdo SDP:n puheenjohtajaksi. Olisi suotavaa, että Vihreiden puheenjohtajuutta tulisi tavoittelemaan vielä joku muukin, ihan vain demokratian nimissä.

**************
Tänään SSS julkaisi tiedot siitä, kuinka paljon naisia vaikuttaa lehden levikki alueen kuntien johtopaikoilla. Salossa tilanne lautakuntien osalta oli hyvä(50-50), mutta kunnan ykköspaikat ovat miesten hallussa. Sukupuoli ei sinällään saa nousta määrääväksi tekijäksi puheenjohtajia valittaessa, vaan asia tulisi perustella muilla keinoin. Salon neljästä lautakuntien naispuheenjohtajista kaksi on muuten demareita. Mielenkiintoista on, että puoluejärjestöjen puheenjohtajissa naisia Salossa on ainakin sukupuolikiintiön verran.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home