Wednesday, March 25, 2009

Haloo hallitus!!!!

Hallitus on eilisessä kehysriihessään päättänyt toimista taantuman kourissa. Kunnille luvataan suurempi prosenttiosuus yhteisöveroista ja kiinteistöveroa korotetetaan. Lisäksi päätettiin siitä, miten Kelamaksun poiston jättämä miljardin aukko paikataan.

Muistaakseni silloin, kun valtionvarainministeri Katainen keksi poistaa yrityksiltä Kelamaksun, hän myös korosti, että maksu tullaan paikkaamaan yrityksiltä kerättävillä veroilla. Vaan kuinkas kävikään. Lyhyt on Jyrkin muisti. Yritykset toki maksavat oman osansa aukosta, mutta hallitus käy myös kansalaisten kukkarolla.

Poiston jättämä aukko korvataan energiaverotuksella. Sähkövero sekä polttoöljyn verotus kiristyvät. Tämä iskee ennen kaikkea sähköllä ja öljyllä lämpiävien omakotitalojen omistajiin noin 16,5€ suuruisella lisällä kuukaudessa. Veronkorotus tulee voimaan vasta vuonna 2011. Haiskahtaa siltä, että syy halutaan sysätä seuraavalle hallitukselle.

Hallitus kurjistaa säännönmukaisesti kansalaisten arkea. Milloin tämä loppuu?

1 Comments:

At 9:08 AM , Anonymous Anonymous said...

Kansalaisia ja kansalaisia.

Kotitaloudet maksavat aukosta kolmanneksen, mutta onneksi on yksi porukka, jota ei rokoteta: maajussit.

"Maatalouden ja ammattimaisen kasvihuoneviljelyn energiaveronpalautusta kasvatetaan (n.35 milj.) siten, että maatalouden energiaverorasitus ei oleellisesti kasva."

Eikös tämä ole se sama ammattiryhmä, jota suunniteltu eläkeiän nosto ei koskenut lainkaan?

Talk about edunvalvonta.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home