Tuesday, January 20, 2009

Kamala päiväkoti

YLE:n aamutelkkarissa lauantaina esiintynyt Nina Mikkonen on herättänyt kovasti keskustelua. Itse katselin lähetyksen eilen YLE Areenasta. Täytyy kyllä sanoa, että huh huh! Voiko tuollaisia sammakoita päästää suustaan? Lastentarhat siis ovat ilmeisesti laitoksia, jossa lapset kasvatetaan palvelemaan systeemiä. Natsien, Mussolinin ja Stalinin keksintöä kaikki hyvä. Myös Mikkosen käytös oli ala-arvoista. Eikö väittelytilanteessa yleensä anneta toisellekin mahdollisuus? Tai no kukaties ei, mikäli tietää silloin jäävänsä tappiolle. Parempi huutaa ja meuhkata.

Lastentarhassa hoidetuilla lapsilla ei siis ole minkäänlaista mahdollisuutta kasvaa ajattelevaksi, kohteliaaksi ja oikealla lailla itsekkääksi ihmiseksi. Minäkin palvon siis systeemiä. Olen ollut päiväkodissa monta vuotta ennen kouluun menoa. Siellä oli kivaa. Mutta joo, minähän olenkin sosialidemokraatti. Minut on siihen varmaan tarhassa kasvatettu. Tämä aate ei ole minuun iskostunut kotona, vaikka siellä demari-isä asustaakin.

Mikkosen kannanotto on selkeä kannanotto myös tasa-arvoa vastaan. Naiset jääköön kotiin ja perinteiset sukupuoliroolit kunniaan. Naisen paikka on hellan ja nyrkin välissä, vai miten se nyt oli. Vuosisatoja on tehty työtä sen vuoksi, että naisia kohdellaan yhteiskunnassa tasa-arvoisesti miesten kanssa. Vieläkin on tekemistä. Ja sitten tulee näitä tällaisia, jotka ovat valmiita heittämään kaiken saavutetun romukoppaan.

En minä halua olla mies. Ja olen suunnitellut olevani vauvan kanssa kotona, kunnes tunnen hänen olevan valmis päivähoitoon. Tässä on kuitenkin yksi mutta. Ja se on taloudellinen tilanne. Voin olla kotona tasan niin kauan kuin taloudellinen tilanne antaa siihen mahdollisuuden. Salossa on onneksi kotihoidontuen kuntalisä, joka osaltaan auttaa tilannetta. Mutta voin jo nyt kertoa, että lapseni menee päiväkotiin. Itse olen oppinut siellä sosiaalisia taitoja, diplomatiaa ja pitämään tiukassa paikassa oman puoleni. Siksi olen tässä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home