Tuesday, December 09, 2008

Vaippoja

Sanomalehti Kaleva uutisoi tänään, että Kela aikoo ensi vuonna jättää kertakäyttövaipat pois äitiyspakkauksista ja tarjota perheille ainoastaan kestovaippoja. Positiivista kehitystä.

Itse harsovaippoissa pienenä viihtyneenä voisin jopa ihmetellä, miksi kertakäyttö vaipat ovat niin suosittuja. Ne ovat kalliita ja niistä tulee järjetön määrä jätettä. Positiivisuus jäänee niiden helppouteen. On kummallista, miten tarvitaan kasvihuoneilmiö selittämään ihmiskunnalle se, että on ekologisempiakin vaihtoehtoja kuin kertakäyttöinen muovikuorinen vaippa. Johan tämä tajuttiin muutama vuosikymmen sitten. Nyttemmin se on kaikessa kulutushysteriassa tupannut unohtumaan. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kestovaippailu on ympäristöteko. Surullista on se, että esimerkiksi Turussa kestovaipat on päiväkodeissa kielletty tarpeeksi hygieenisten säilytystilojen puutteen vuoksi. Kuulostaa hieman tekaistulta selitykseltä. Mikäli kaupunki haluaa olla vihreä, se hyväksyy kestovaipat. Toivottavasti Salossa ei kukaan tee näin kestämättömiä päätöksiä.

1 Comments:

At 12:35 PM , Anonymous Anonymous said...

Kestovaippahärdelli kesti Turussa kuukauden päivät, sittemmin päiväkoteihin tehtiin ohjeistus kestovaippojen käytöstä.

Tai jotain. Saa niitä kuitenkin taas Turun päiväkodeissa käyttää.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home