Monday, December 08, 2008

Joululomaa odotellessa

Jouluun on aikaa reilut kaksi viikkoa. Silloin koittaa kauan kaivattu loma, joka kestää jouluviikolta aina loppiaisen yli. Kulunut vuosi on ollut työntäyteinen. Kunnallisvaaleja on puuhattu alkuvuodesta saakka ja loppuvuosi onkin kulunut vaalien jälkeisessä ajassa.

Monet luottamustoimipaikat on jo puolueen sisällä nuijittu ja ne odottavat enää valtuuston hyväksyntää. Uusi valtuusto piti jo marraskuussa kaksi kokousta. Huomenna on vielä tämän vuoden viimeinen rutistus valtuustossa. Torstaina jätetään hyvästit nyky-Salon liikunta- ja nuorisolautakunnalle. Muutoin kokoukset jatkuvat vielä ensi viikon.

Tajusin eilen, miten äkkiä ihmisestä tulee idealistin sijaan realisti, jopa inhorealisti. Kyyninen ja negatiivinen. Vähän niin kuin se peli, jossa nuijalla lyödään myyrät takaisin koloonsa. Samalla mekanismilla muokkautuu ajatuksenkulku. Mozart on kuollut, Beethoven on kuollut - enkä minäkään voi oikein hyvin.

Kulunut vuosi on ollut melkoista muutoksen aikaa allekirjoittaneen elämässä. Niin työ kuin kotikin on vaihtanut paikkaa ja elämä ei muutoksissa näytä pysähtymisen merkkejä. Muutokset ovat toki tervetulleita, ollessaan näinkin ihania muutoksia. Ensi vuosi lyönee kuitenkin tämän vuoden muutokset kanveesiin. Niistä lisää myöhemmin.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home