Tuesday, November 25, 2008

Valtuuston linjanvetoja

Eilen oli elämäni ensimmäinen budjettivaltuusto. Yhdestä melkein kymmeneen istuimme luomassa seuraavan vuoden talouden perusteita. Tai oikeammin hyväksymässä. Virkamiesvalmistelussa oli valmistunut sekava paketti, josta ei alkuun ottanut mitään tolkkua.

Muutama päätös jäi kaivelemaan. Oikeisto tyrmäsi ehdotuksemme neljän hoitajan toimen lisäämisestä kotihoitoon. Sen sijaan he lisäsivät 100 000€ palvelusetelimäärärahaan. Palveluseteli sinänsä on ihan kannatettava asia, mutta ei tässä muodossa kuin se nyt on Salon kaupungissa. Toinen harmillinen asia oli opetustoimenohjaajan palkkaaminen, johon en nyt kommentoi sen enempää.

Erityisen tyytyväinen olen Ollikkalan koulun saneerauksen suhteen. Valtuusto säilytti hallituksen päätöksen aloittaa saneeraus jo 2010. Kokoomus olisi lykännyt saneerauksen aloittamista ja aikaistanut sen sijaan Viitannummen päiväkotihanketta. Viitannummi ansaitsee varmaakin päiväkotinsa, mutta aito huoli huonokuntoisesta Ollikkalan koulusta pistää välillä priorisoimaan asioita. Koulun korjausta on siirretty ja siirretty.

Liikuntatoimen strategiasta saatiin pois tavoite, jossa tuotot olisivat minimissään 20% kuluista. Tämä sisälsi selkeästi piiloilmoituksen liikuntapaikkamaksuista. En vastusta maksullista uimahallia, mutta muiden liikuntapaikkojen tulee säilyttää maksuttomuutensa. Sivistystoimenjohtaja Moilanen on tunnetusti liikuntapaikkamaksujen puolestapuhuja ja ne ovat hänen mielestään ainoa keino säilyttää hyväkuntoiset liikuntapaikat. Tästä varmasti väännetään seuraavan neljän vuoden aikana valtuustossa.

Liikuntapuolelle tehtiin eilen muutama mittava investointi päätös. Salon keskusurheilukentän korjaus, Halikon koulukeskuksen urheilukentän rakentaminen ja Perniön Melassuon liikuntakeskuksen rakentaminen ovat kaikki tämän valtuustokauden ohjelmassa.

Aluekulttuurisihteerin palkaamisesta äänestettiin myös. Itse äänestin vastaan. Tässä perusteluni. Nykyisten kuntien työntekijöiden resurssit ja mahdollisuudet ovat edelleen tutkimaton voimavara. Ei ole mielekästä perustaa virkaa tässä vaiheessa. Vastasin näin jo kyselyssä ennen vaaleja.

Vihreä valtuustoryhmä teki aloitteen lähiruuan käytöstä Salon kaupungin ruokahuollossa. Olen yksi niistä muista allekirjoittajista. Mielestäni ei ole järkevää saatika ympäristötehokasta raahata tomaatteja Espanjasta, jos seudulla on puutarhoja. Ruokahuollon valinnoissa tulisi mielestäni myös välttää mm. riisin käyttöä sen kohtuuttoman ekologisen kuormituksen vuoksi. Keskuskeittiö palvelee varmasti tarkoitustaan, mutta olen myös huolissani pienten koulujen valmistuskeittiöistä. Raha ei saa kaikessa aina olla ratkaiseva tekijä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home