Friday, November 14, 2008

Piiriuudistusta

Eilinen ilta vierähti taas tiiviisti politiikan parissa. Keittiön pöydällä odottaa perehtymistä kaupungin talousarvio. Pikaisesti nivaskan läpikäytyäni totesin, että viikonloppu hujahtaa kivasti.

Eilen olin Varsinais-Suomen Demarinuorten syyskokouksessa. Piirihallitukseen valittiin kaksi salolaista jäsentä. Varsinaiseksi jäseneksi Kaisa Palohonka ja varalle Jari Virtanen. Olen erittäin tyytyväinen tulokseen.

Kokouksessa keskusteltiin lisäksi Varsinais-Suomen ja Satakunnan nuorisopiirien yhdistämisestä. Sinänsä kaiketi ihan kannatava ajatus, jos se hallinnon puolella vähentää byrokratiaa. Muutama huoli minulla kuitenkin uudistuksesta on.

Olen yli vuoden verran seurannut Salon kuntaliitosta, johon liittyy osaltaan myös järjestörakenteen uudistuksia. Järjestörakenteen muutosta on valmisteltu viime vuoden joulukuusta ja nyt aletaan siinä olla voiton puolella. Mutta aikaa on siis mennyt. Toivon vain, ettei liiallinen kiire tule esteeksi/vaikeudeksi piiriuudistuksessa. Tällaiset asiat vaativat aikaa ja ne tulee suunnitella huolella.

Toinen piiriuudistukseen liittyvä huoleni on maantieteellisten välimatkojen kasvaminen. Salosta Turkuunkin tuntuu matka pimeässä ja vesisateessa välillä ylivoimaisen pitkältä. Piiri laajenisi uudistuksen myötä reippaasti ja välimatkat tulevat pitkiksi. Luulen, etten ole ainoa, joka on tästä kehityksestä huolissaan. Piiriuudistus on mielestäni selvittämisen arvoinen, mutta sokkona pimeään ei kannata lähteä.

**************
Viime yönä valvoin taas kuuhulluuttani ja pohdin puolueemme vaalitappiota. Salossa menestyimme hyvin verraten koko maan kannatukseen. Surullista kyllä kasvanut äänestysinto ei satanut laarimme ja menetimme prosentuaalista kannatustamme. Valtakunnallisesti kampanjamme teemat eivät purreet äänestäjiin, vaikka monet jakavatkin arvomaailmamme.

Ylipäänsä koko kunnallisvaalikampanjoinnissa(kuin muussakin vaalityössä) tulisi muistaa, ettei sitä voi tehdä vain kolmea viikkoa ennen vaaleja. Äänestäjien tavoitettavissa on oltava ympäri vuoden koko vaalikauden ajan. Tässä kukaties yksi syy Salon hyvään menestykseen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home