Wednesday, October 08, 2008

Politiikkaa ja ryhmäkuria

Salon Seudun Sanomien vaalikoneen Kansa kysyy-osiossa on kysymys, joka käsittelee ryhmäkuria valtuustossa. Onko kunnallinen päätöksenteko politiikkaa vai ei? Voitko äänestää eritavoin kuin puolueesi kanta on? Vastaus molempiin KYLLÄ.

On kummallista ajattelua, että kuntapäättäminen ei olisi politiikkaa. Sekä hallitus- että oppositiopuolueet ovat asettaneet ehdokkaita kunnallisvaaleissa. Valtakunnallinen päätöksenteko vaikuttaa kuntiin siksi paljon, ettei kunta voi irtaantua politiikasta. On hivenen populistista väittää muuta. Päätökset kunnissa tehdään poliittisten arvojen pohjalta. Olkoon arvopohja mikä tahansa, niin politiikkaa on. Yleensä ehdokkaat valitsevat puolueen läheltä omaa arvomaailmaansa.

Toinen hyvin kummallinen asia on, että Demarit tuntuvat olevan ainoa ryhmä, jossa tehdään ryhmäpäätöksiä. Joku ystävällinen oli taas sanonut, että punaisessa talossa sidotaan valtuutettujen kädet. Käsittämätöntä on, että esim. palveluseteliä koskien vallitsee tällainen yhteisymmärrys porvareiden kesken, samoin kuin yksityistäminen. Porvarit siis ovat kaikki samaa mieltä omasta tahdostaan, Demarit vain ryhmäkurin takia. Rohkenen epäillä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home