Wednesday, October 08, 2008

Pohdintaa ja faktoja numerosta 7

Toveri Antti Kotti on käsitellyt blogissaan numeroa 58. Itse etsin tarkoitusta numerolle 7. Varsinainen numeroni tosin on tupla 7 eli 77.

Kirjallisuudessa luku 7 esiintyy sekä suomalaisessa klassikossa 7 veljestä että maailman menestyksessa Lumikki ja 7 kääpiötä. Itse olen lukenut 7 veljestä koulussa, jonka olen aloittanut 7-vuotiaana, kuten moni muukin pieni koululainen.

Maailmassa on listattu 7 ihmettä Antiikin Kreikan ajoilta. Ne ovat maailman mahtavimpia rakennuksia ja monumentteja. Ihmeet on listannut Filon Bysanttilainen. Uudet 7 ihmettä on valitty kansainvälisessä äänestyksessä, eikä listalle päässyt yksikään aluperäisistä. Nykyään listalla on mm. Kiinan muuri ja Colosseum.

Kristinusko luetteli aikanaan 7 kuolemansyntiä. Ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, kohtuuttomuus ja himo ovat nämä synnit. Itse sorrun aina joskus joihinkin niistä. Laiskuus ainakin iskee päälle silloin tällöin, kun pyykkivuori odottaa. Eräiden lähteiden mukaan vuosi 7 on myös Jeesuksen oikea syntymävuosi.

Danny lauloi aikanaan: "7x7 koetellut on koura kohtalon, 7x7 silti sisu aina suunnaton vain noussut on!" Toinen musiikillinen tuttavuus on Seitsemän Seinähullua Veljestä.

Viikossa on 7 päivää. Seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi.

7 on myös neljäs alkuluku.

Arpakuution vastakkaisten sivujen summa on, mikäs muukaan kuin, 7.

7 on iankaikkisen täydellisyyden luku ja symboli.

7 on onnen luku.

Muista 77!

1 Comments:

At 11:16 AM , Blogger Blindflow said...

Naapuriblogin toimitus suosittelee Saijan blogin lukijoille seuraavia musiikkielämyksiä:

Iron Maiden: Seventh son of a seventh son
White Stripes: Seven nation army

..ja kaikille salolaisille numeron 77 äänestämistä kuntavaaleissa!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home