Friday, October 24, 2008

Kummallisia kommentteja

SSS päätoimittaja arvioi juuri äsken radiossa, että tulevassa Salossa tullaan harjoittamaan porvarillisempaa politiikkaa kuin nykyään. Hän myös naurahti päälle. Tämä on mielenkiintoinen kommentti, koska Salossa on jo nykyään porvari-enemmistöinen valtuusto. Kokoomuksen kylkeen on liimautunut niin Kepu kuin puisto-osasto. Voiko politiikka mennä siitä sitten vielä enemmän porvarilliseksi? Tokihan porvareita on varmaan määrällisesti enemmän, mutta tarkoittaako se politiikan suhteen määrällistä lisääntymistä.

Meitä Demareita pidetään yleensä hyvinkin kaikkivoipina. Olemme saaneet sekä valtion asiat että Salon asiat solmuun. Tämä olemalla kummassakin vähemmistönä. On se kumma, miten niinkin pystymme tekemään päätöksiä. Ettei nyt vain olisi puurot ja vellit sekaisin. Puhujat eivät aina taida ymmärtää demokratian toiminta-ajatusta.

Toinen asia, joka päätoimittajan kommentissa kummastuttaa, on se, että kovin moni ei vielä tiennyt, ketä äänestää. Toisaalta gallupissa sanottiin myös, että kotikunnalla on suurempi merkitys kuin puoluella. Päätoimittaja on ilmeisesti tulkinnut, että tämä on auttamatta SDP:n tappio. Moni, varsinkin Keskustan ja Kokoomuksen, edustaja on sanonut Kansa kysyy-palstalla olevansa valmis vastustamaan ryhmäpäätöksiä(joita heillä ei kuulemma ole, mutta kaikki tiedämme, että on). On mielenkiintoista nähdä, miten he toimivat, jos tilanne valtuustossa eteen tulee.

Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Sunnuntaina asia ratkeaa vihdoin kuukausien kamppanjan jälkeen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home