Thursday, October 16, 2008

Ihanaa politiikaa ihanaa!

Vaalikuume tuntuu olevan joillain jo huipussaan. Itse valmistaudun viikonloppuun hyvillä mielin. Perjantaina mennään Kiskoon, Kiikalaan ja Suomusjärvelle. Lauantaina olen koko päivän mukana tapahtumissa Salossa. Ihmisten kanssa keskustelu, väittely ja heidän parissaan liikkuminen on vaalityön suola. Parasta osaa koko asiassa! Kotiin mennään aina hyvillä mielin, kertomuksia rikkaampana
SSS vaalishowssa oli mielestäni hyvä meininki ja ainakin itselleni jäi hyvä maku suuhun. Tilaisuudessa minulta kysyttiin, miksi SDP:n vaalilehdessä ei ole mainittu ehdokkaan nykyistä kotipaikkakuntaa. Kaikki valtuustoon valittavat ovat ensi vuoden alusta saman kaupungin asukkaita. Ehdokkaan oma valinta on, haluaako hän profiloitua nimenomaan jonkin tulevan kaupunginosan ehdokkaana. Näin on mielestäni hyvä.


Paikallislehtemme onnistui järjestämään onnistuneen vaalitapahtuman, mutta heidän verkossa toimivasta vaalityöstään voin antaa hieman risuja. Kysymyksissä haukutaan suoraan SDP:n toimintaa ja vaaliohjelmaa, ehdokkaitamme(kollektiivina). Sama toistuu vastauksissa. Tosin osassa kysymyksiä vettä niskaan saavat kaikki nykyiset päättäjät. Allekirjoittanuttakin välillä ihmetyttää poissaololla loistaminen, mutta aika on rajallista. Itse ainakin kierrän mieluummin toreilla ja turuilla keskustelemassa. Nimimerkin takaa on niin helppo haukkua muita, tosin joku tekee sen nimelläänkin.

Vastauksista on helppo huomata ihmisten perehtyneisyys asioihin. Jotkut vastaavat asiantuntevasti ja perustellen, toisille pääasia on kritisoida ja haukkua perehtymättä. Fakta on, että perusteltujen vaihtoehtojen esittäjien tekstejä on mukavampi lukea, oli mielipide mikä tahansa.

Käyn säännöllisesti lukemassa muiden puolueiden ehdokkaiden blogeja. Jotain kummallista nautintoa siitä saa, kun toinen esittää täysin vastakkaisia mielipiteitä omiisi nähden ja voit niitä taas kommentoida omassasi. Ja luulen tietäväni, että myös ”vastapuoli” seuraa tätä blogia. ;)

Kyllä politiikka on sitten ihanaa!

Ylimmässä kuvassa allekirjoittanut ja Juha Mäkilä
Alemmassa kuvassa puoluesihteeri Korhonen ja allekirjoittanut.

1 Comments:

At 10:49 AM , Blogger Juha Mäkilä said...

Moikka,

mistäs oot meitin yhteisen kuvan löytäny??
Itse kirjoitukseen en tällä kertaa ota kantaa, koska itsekin kirjoitin siitä show's oman näkemykseni...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home