Monday, September 01, 2008

Vaaliteemoja

No niin, on tullut se päivä, jolloin viimestään lupasin unohtaa torstain äänestyksen. Ihan pakko on vielä yksi kommentti heittää, sitten rauhoitun. Uusi puheenjohtaja sanoi UP Demarissa, että äänestys ei ratkennut pelkästään turkulaisten äänillä. Vastakkainasettelun Turun ja muun maakunnan välillä tulisi loppua. Niin tuliskin. Itse tulkitsen tiukan äänestystuloksen hieman eri tavalla. Piiri on hieman jakaantunut. Tässä uudelle pj:lle haaste. Miten saada piiri jälleen yhtenäiseksi? Miten saada maakunta uskomaan, ettei Turku olekaan niin paha? Olen mielelläni tässä työssä auttamassa. Tunnen maakuntaa - ainakin täältä suunnalta.

******************

Sitten varsinaiseen tämän päivän asiaan. Pohdin eilen kunnallisvaaliteemojani. Itse en tällä hetkellä ole oikein mitään niistä ryhmistä, joiden etuja poliitikot kilvan ajavat vaalien lähestyessä. Minulla ei ole lapsia, en ole enää opiskelija, en ole vielä eläkkeellä, olen töissä. Haluan olla vaikuttamassa kaikkien kuntalaisten hyvään elämään. Yhden asian edustajat kärsivät valitettavasti usein putkinäöstä, jossa kaikkia teemoja peilataan oman asian kautta.

Tärkeimmäksi asiaksi koen lasten ja nuorten hyvinvoinnin. Tämän edistäminen lähtee liikkeelle siitä, että perheille turvataan riittävät ja laadukkaat palvelut. Monet lapsiperheet ovat äärettömän tiukilla kohonneiden elinkustannusten vuoksi. Heidän arkensa helpottaminen on erittäin tärkeää. Nuorten pahoinvointi on lisääntynyt huolestuttavasti. Syitä tähän on varmasti monia. Salon kaupungissa huostaanottoja tehdään enemmän kuin maassa keskimäärin. Tähän asiaan on puututtava ja lisättävä ennaltaehkäisevää perhetyötä. Työ lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen maksaa itsensä takaisin tulevaisuudessa. On kyse vain tahdosta laittaa siihen resursseja.

Uuden kunnan julkinen liikenne tulee olemaan haaste. Koko ajan vuoroja lopetetaan kannattamattomina. Samaan aikaan perheiden kustannukset nousevat, kun autolla ajo kallistuu ja matkaa täytyy, lopetetun bussivuoron takia, tehdä autolla enemmän. Joukkoliikenteeseen tulee panostaa myös kunnan taholta entistä enemmän. Myös valtion apua tähän kaivattaisiin, mutta ainakaan näillä näkymin sitä ei Salon kokoisille kunnille pahemmin ole tulossa. Mikäli joukkoliikenteen järjestäminen ei tule joillain alueella kyseeseen, on mietittävä erilaisten palvelubussien käyttöä.

Kuntalaisten monipuoliset vapaa-ajanpalvelut on turvattava koko uuden kunnan alueelle. Liikuntaa ja kulttuuria tulee jatkossakin tukea. Liikuntapaikkamaksuja ei saa ottaa käyttöön, vaan paikat säilytetään pääosin maksuttomana. Kirjastopalveluja on edelleen tarjolla ympäri kuntaa ja seudun kulttuuritarjonta on monipuolinen. Vapaa-ajanpalveluiden on oltava kuntalaisille kohtuuhintaisia, jotta palvelun käyttö ei jää kiinni rahasta.

Maailma ei ole vielä valmis. Paljon on vielä tehtävää. Minä en halua olla vaikuttamassa ainoastaan edellä mainittuihin. Haluan, että kaikki kuntalaiset ovat yhtä arvokkaita. Ovat he sitten lapsia, nuoria tai vanhuksia. Jokainen ihminen on yhtä tärkeä!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home