Monday, September 29, 2008

Unelma liikkuvasta kansasta

Nautin raikkaan kirpeästä syysaamusta aamulenkin aikana. Mahtava tunne. Aamuisin en koskaan kuuntele musiikkia lenkillä, sillä heräävän luonnon äänet ovat silloin paras tapa rentoutua. Päivällä korvissa soi musiikki peittämässä liikenteen melua.

Kotoani Alhaisista on helppo lähteä aamukävelylle moneen suuntaan. Useimmin valitsen kuitenkin vanhan radan pohjan, joka vie Sirkkulaan, varsinaista pururataa ei meidän suunnalla ole. Mutta vanha rata ajaa asiansa vallan mainiosti.

Salossa on paljon mahdollisuuksia liikkua. Kohtalaisen aktiivisen vapaa-aikani vuoksi en valitettavasti aina ehdi uimahalliin tai kuntosalille, vaan kävelylenkit ajavat asiansa. Salon urheilupuisto kokonaisuuteenaan antaa mahtavat puitteet liikkumiselle. Kaikki liikuntamahdollisuudet muutaman sadan metrin säteellä. Panostukset ovat kannattaneet.

Myös lähiliikuntapaikkoja on Salossa lähes jokaisessa kaupunginosassa. Näin tuleekin olla. Koulujen kentät toimivat asukkaiden kokoontumispaikkana, jonne voidaan mennä yhdessä pelaamaan ja leikkimään. Uuden Salon syntyessä lähiliikuntapaikkojen merkitys korostuu entisestään, sillä keskusurheilupuistoon on edelleen fyysisesti sama matka kuin ennen liitostakin.

Unelmien Salossa liikuntapaikat ovat hyvässä kunnossa ympäri kuntaa. Liikuntapalvelut ovat monipuoliset ja ennen kaikkea ne ovat pääosin maksuttomat. Unelmien Salossa kuntalaiset ovat aktiivisia liikkujia!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home