Wednesday, September 24, 2008

Unelma hyvinvoivasta nuorisosta

Kauhajoen ammuskelun luulisi herättävän jo viimeisetkin nukkuvat nuorten pahoinvointiin. Ennaltaehkäisevä työ on täysin retuperällä ja sen resurssit ovat liian vähäiset. Kouluterveydenhuollon käynnit ovat vähentyneet samalla, kun lasten huostaanotot ovat lisääntyneet. Kuraattorien määrä on huolestuttavan pieni, samoin psykologien.

Salon kaupungissa huostaanottotilanne on maan keskiarvoa korkeampi. Täällä ihmisten hätään on pakko vastata nyt tai voimme odottaa pahemman olevan tulossa. Kun vanhemmilla on jatkuva kiire ja he voivat huonosti, heijastuu tämä myös lasten ja nuorten hyvinvointiin. Kunnan on lisättävä perhetyöntekijöitä, kotipalvelua ja koulujen resursseja, jotta ongelmiin pystytään tarttumaan ajoissa.

Yksikään nuori ei saa jäädä yksin ja syrjäytyä yhteiskunnasta. On oltava hyvä ennaltaehkäisevä työ ja myös keinot saada nuori uudelleen mukaan, jos syrjäytyminen kuitenkin uhkaa tapahtua. Tulevaisuutemme ei ole kovin ruusuinen, jos tätä rahaa ei löydy. Ennaltaehkäisy on aina halvempaa kuin jälkihoito.

Unelmien Salossa nuoriso voi hyvin ja huostaanotot vähenevät radikaalisti!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home