Sunday, September 21, 2008

Pientä pohdintaa

Uudessa Salossa ollan mielenkiintoisessa tilanteessa. Kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Minulta on usein kysytty, mitä kuntaliitos oikein hyödyttää? Onko tästä yhtään mitään hyötyä. Varsinkin nykyisen Salon kaupungin asukkaat ovat kovasti näreissään, koska tuntevat joutuvansa maksumiehiksi. Niin kai se onkin, nyky-salolaisten veroprosentti nousee vuoden alussa kuntaliitoksen myötä.

Kuntaliitoksen vaikutuksia ei kai kukaan voi aavistaa. Olenkin sanonut, että ehkä kymmenen vuoden päästä voimme sanoa jotain varmaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että vapaaehtoinen liitos on parempi kuin pakkoliitos. Kun jo vapaaehtoisen liitoksenkin aikana kuulee jupinoita, niin mitä mahtaisi olla pakkoliitosten aikaan.

Uutena Salon valtuustoon on pyrkimässä Perussuomalaiset. Puolueen kannatus on valtakunnallisesti kasvussa. Taakse on viimeisissä mittauksissa jääneet sekä RKP että Kristillisdemokraatit. Kannatuksen kasvu johtunee pitkälti Timo Soinin valovoimaisesta persoonasta. Häntä saa kuitenkin äänestää Suomessa vain yhdellä paikkakunnalla, joten nähtäväksi jää, pystyykö puolue nousemaan vastaaviin kannatuslukuihin muuallakin.

Kolme suurinta puoluetta ovat viimeisten mittausten mukaan tasoissa ja kaikkien kannatus mahtuu virhemarginaalin sisään. Salossa tilanne lienee saman suuntainen. Paikallisia tutkimuksia ei ole tehty. Demareilla on nyky-Salossa yli 30% kannatus ja siitä on hyvä lähteä. Turun Sanomat uutisoi joku aika sitten, että Kepu rynnistää Demareiden ohi, mutta mihin jäi kolmas suuri?

Nyt alan valmistautua rakkaan Työväentalomme 100-vuotisjuhliin. Monta on keskustelua käyty talon kohtalosta, mutta sitkeästi seisoo talo tontillaan. Vakikäyttäjiä on paljon ja tunnelma aina katossa. Tervetuloa tutustumaan!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home