Sunday, September 14, 2008

Listoja, listoja

SDP julkaisi ensimmäisenä suurena puolueena ehdokaslistansa viime viikolla. Listalla on monia nykyvaltuutettuja, muutama politiikkaan palaava ja monia aivan uusia kasvoja. Ikäjakauma noudattaa väestön ikäjakaumaa. Nuoria alle 35-vuotiaita on listalla 16, mikä on loistava luku! Miesten ja naisten osuus on milteinpä tasan, vain muutaman henkilön ero.

Listan on tärkeää olla monipuolinen kaikilla tavoin. Ja se meidän listamme on! Löytyy monen ikäistä, yrittäjiä, opettajia, luottamushenkilöitä, teollisuustyöntekijöitä, opiskelijoita, eläkeläisiä, toimihenkilöitä. Eli siis kattava läpileikkaus monenlaisia osaajia. Saimme jo arvostelua siitä, että moni on kaupungin palveluksessa. Rajataanko siis miltei 4000 ihmistä pois politiikasta vain siksi, että he ovat väärän työnantajan leivissä? Eli siis tästä lähtien vain yksityissektorilla työskentelevät voivat olla mukana kunnallispolitiikassa?Arvostelijan mukaan ongelma on se, että kaupungin työntekijöiden palkat kuuluvat luottamuselinten päätösvaltaan, jolloin ihminen on päättämässä omista palkoistaan. Eikö luottamuselimissä päätetä yhtään mitään muuta? Palkat ovat kuitenkin vain yksi osa kokonaisuutta. Kokoomuksen listoilla ei siis varmaankaan ole yhtään kaupungissa tai kuntayhtymissä työskentelevää.

Meillä vallitsee loistava yhteishenki. Perjantain ehdokastapaamisessa oli leppoisa tunnelma ja huudettiinpa siinä muutamat hurraatkin. Vaikka vaalien mukana on allekirjoittaneelle tullut kosolti lisää hommia, niin teen niitä innolla ja kiitollisena. Niin hienolta perjantain tapaaminen tuntui!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home