Friday, August 29, 2008

Tiedottamista ja analyyseja

Turun Sanomat soitti kuluneella viikolla ja kyseli kaikenmaailman kysymyksiä liittyen kuntavaaleihin. Parhaani mukaan vastasin ja ihmettelin, että kuinka ihmeessä toimittaja voi olla asioista niin pihalla. Jopa vaalitapaan liittyvät koukerot olivat aika hukassa.

Suuri osa kysymyksistä oli jotenkin analyyttisia ja niitä olin itsekin pohtinut. Esimerkkinä voitaneen mainita kysymys viime kerran listan ja tämän kerran listan välillä. Totta kai listoissa on eroja, onhan nyt yksi suuri lista entisen kymmenen sijaan. Näppituntumalta sanoin, että alle 35-vuotiaiden osuus on kasvanut. Itse olen pohtinut näitä asioita paljon, koska mielestäni analyysit ovat oiva apu toimintaa pyöritettäessä. Jos vertaisimme 1970-luvun ja tämän päivän listaa, se saattaisi kertoa meille jotain yhteiskunnan muuttumisesta, tapojen ja tottumusten muuttumisesta.

Samoin tuli esiin luopujien ja ehdokashankintaan liittyvät asiat. Sanoin, että luopujia on Salossa vähemmän kuin muualla. Syytä luopumiseen ei tiedä kukaan. Oma veikkaukseni on, että nyt on hyvä tilaisuus lopetta ja antaa tilaa uusille kasvoille. Toinen fakta varmaankin on, että osa pelkää, ettei tule valituksi ja kokee tämän jotenkin häveliäänä. Tärkeintä olisi kuitenkin olla mukana. Jokainen ääni on tärkeä.

Joka tilanteessa korostan aina sitä, että ensi vuonna ollaan yhdessä kaupungissa, eikä vanhojen kuntarajojen mukaisia kotiinpäin vetoja saa ruveta tapahtumaan. On ajateltava koko kunnan etua.

Nämä ovat siis allekirjoittaneen omia analyyseja, eivätkä järjestön mielipiteitä. Jokainen ihminen on oikeutettu oman analyysinsa soppaan heittämään. Järjestön mielipide kuullaan sen puheenjohtajan suusta.

1 Comments:

At 6:11 PM , Blogger david santos said...

Freat!!!
Have a nice weekend.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home