Thursday, August 14, 2008

Moilasen strategiat

Salon sivistystoimenjohtaja Petri Moilanen kertoo päivän Salon Seudun Sanomissa, että liikuntapaikat tulevat todennäköisesti maksulliseksi uudessa Salon kaupungissa. Nykyään paikat ovat uimahallia lukuunottamatta maksuttomia. Moilanen ei tuo asiaa päätettäväksi ennen kuntavaaleja, koska ei halua asiasta poliittista kysymystä. Asiahan on täysin poliittinen jo nyt. Ja mikä muu oli Moilasen ulostulo kuin poliittinen kannanotto?

Kokoomuksen Sami Heikkiniemi on tuonut selkeästi esille liikuntapaikkamaksujen "tarpeellisuuden", kun me demarit haluamme säilyttää maksuttomat palvelut. Maksuttomat liikuntapaikat ovat Salon kaupungin yksi ylpeyden aihe, jota liikuntajärjestöissä kiitellään. Tästä halutaan luopua. Sekä sivistystoimenjohtajalle että Kokoomukselle on ilmeisesti yhdentekevää, vaikka kaikilla perheillä ei enää olisi varaa harrastaa.

Kyse on selkeästä arvovalinnasta. Minä kannatan maksuttomia liikuntapalveluita jo ihan pelkästään liikunnan terveysvaikutusten vuoksi. Maksujen käyttöönotto lisäisi myös byrokratiaa, koska joillekin eturyhmille, jopa Moilasen mukaan, tulee tarjota palvelut halvemmalla. Kärjistettynä haluaisin kysyä, miten esimerkiksi pururata voisi olla maksullinen? Laitetaanko radan ympäri sähköaita ja euron kolikolla toimiva portti?

Jos siis harrastat kävelyä, se on ilmaista, mutta sählyn peluusta maksat varusteiden lisäksi myös liikuntapaikan vuokran? Joukkueita kuulemma kuullaan maksuasiassa, mutta mikä merkitys heidän todellisella mielipiteellään on? Kuunnellaanko kaikkia vai vain suurimpia?

Liikuntapaikkamaksuja tulen vastustamaan viimeiseen asti. Jospa kerrankin etsittäisiin kohde sieltä, missä sitä rahaa oikeasti tuhlataan? Tarvitaanko todella kaikenmaailman konsultteja!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home