Tuesday, August 19, 2008

Kulttuuria, kulttuuria

Kai se on minunkin pistettävä lusikkani soppaan. Siis tähän yhdistysten vuokratukiasiaan, joka jo kertaalleen kaadettiin järjestelytoimikunnassa. Salon kaupunginhallitus Nummentalon johdolla päätti eilen antaa vuokratukea hallituksen omista lisämäärärahoista. Ensi vuodelle. Siis ensi vuodelle, jolloin nykyistä Salon kaupunkia ei edes enää ole.

Yhdistykset joutuvat muuttamaan nykyisistä tiloistaan uuden kaupungintalon tieltä ensi vuoden keväällä, eivät siis heti nyt niinkuin monessa kohtaa on annettu ymmärtää. Nyt myönnetty vuokratuki on yhteensä 85000€. Olen toki sitä mieltä, että harrastajapohjaisia yhdistyksiä tulee tukea, mutta ei näin. Tuki asettaa epätasa-arvoiseen asemaan nämä muutamat kulttuuriyhdistykset ja yhden urheiluseuran tai oikeammin ne ovat nyt arvokkaampia kuin muut.

Kaupunki tukee yhdistysten toimintaa monin tavoin esim. urheiluseuroille annetaan vapaat harjoitustilat ja kulttuuriyhdistyksille erinäisiä tukia, joilla voi sitten kattaa toiminnasta aiheutuvia kustannuksia, kuten vuokria. Eilen tehty päätös tekee turhaksi kaikki luodut normit tukien jakamisesta. Oletetaan, että Salossa toimisi Työväen soittokunta. Eikö silloin olisi loogista, että se harjoittelee Työväentalolla? Tukisiko kaupunki tätä toimintaa maksamalla talon vuokran? Tuskinpa vain. Toiminta-avustusta toki saataisiin.

Huomaa, että vaalit lähestyvät. Niin läpinäkyvää on Kokoomuksen touhuilu kaupunginhallituksessa. Tässä tilanteessa yhdistysten tukiasia olisi pitänyt jättää järjestelytoimikunna päätöksen mukaiseksi ja antaa uuden valtuuston tehdä asiasta reilu ja tasa-arvoinen päätös. Tasa-arvoinen kaikille uuden kunnan yhdistyksille!

2 Comments:

At 10:30 PM , Anonymous Anonymous said...

Miksi kulttuuri ja liikunta asetetaan vastakkain? Miksi kulttuuria ei voida tukea kuten liikuntaa? Mielestäni niin pään kuin ruumiin kulttuuri on yhtä tärkeätä. Jos päätöstä jakaa vuokra-avustusta näille Tehdaskadulta pois joutuville ei olisi tehty olisi homma jäänyt roikkumaan.

 
At 8:24 AM , Blogger Saija said...

En ole asettanut kulttuuria ja liikuntaa vastakkain, vain todennut, että sekä urheiluseuroja ja kulttuuriyhdistyksiä tuetaan kaupungin toimesta, tuen muoto vain on eri. Enkä myöskään todennut, että ruumiin kulttuuri olisi tärkeämpää kuin mielen kulttuuri.

Itse vuokratuelle en ole missään vaiheessa ollut kielteisellä kannalla, vaan sille, miten päätös nyt tehtiin. Ympäri uutta kuntaa on lukuisia yhdistyksiä, jotka kamppailevat samojen asioiden kanssa. Mitä tapahtuu näille yhdistyksille? Hakevatko kaikki nyt etukäteen ensi vuoden tukia kunnaltaan?

Ollaan muutaman kuukauden päässä kuntaliitoksen päivämäärästä. Nyt päitäisi kyetä tekemään päätöksiä koko uutta kuntaa kunnioittaen.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home