Friday, July 25, 2008

Piirin puheenjohtajaksi?

Pitkän pohdinnan jälkeen päätin asettua ehdolle piirin puheenjohtajaksi, jos vain omalla alueella tunnen riittävää kannatusta. Keskiviikkona ja eilen minulle tuota kannatusta annettiin, joten tässä sitä nyt ollaan. Kuukauden päästä on piirikokous, jossa uusi puheenjohtaja valitaan. Minä olen yksi vaihtoehto.

Hia Sjöblom kysyi äsken, että pelottaako vastuu, jos tulen valituksi? Ei pelota, vaikka vastuu on suuri ja paikka merkittävä. Se on haaste. Haasteista selvitään kovalla työllä ja tovereiden avulla voittajana eteenpäin. Olen tottunut kantamaan vastuuta ja tästä eteenpäinkin otan mielelläni vastuuta kannettavaksi.

Politiikka on ollut osa elämää jo pienestä asti. Isä aktiivisena AY-ihmisenä on sytyttänyt kipinän yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja tätini on ollut aktiivi demari jo hyvästikin vuosikymmeniä. Muu perhe onkin sitten täysin epäpoliittista. Kaveripiiriin mahtuu kaikenlaista näkemystä politiikan suhteen, mutta parhaat ystäväni katsovat maailmaa samojen aatteiden valossa kuin minä itsekin.

Maailmassa on paljon parannettavaa ja korjattavaa. Valmiiksi maailma tuskin koskaan tulee, mutta paremmaksi sen voimme tehdä. Heikoimpien puolustaminen on varmastikin suurin syy, miksi olen alunperin lähtenyt mukaan toimintaan. Tällä hetkellä olen eniten huolestunut palkansaajien asemasta Suomessa. Verohuojennukset kohdistuvat lähes poikkeuksetta varakkaisiin yrittäjiin ja maanviljelijöihin, eikä palkansaajalle enää riitä jakovaraa.

Ansiotuloa saava keskiluokka maksaa suurimman osan tämän valtion palveluista ja myös heistä tulisi huolehtia. Totuus on, että ilman keskiluokan tuomaa verorahaa, emme voi pitää huolta heikoimmistamme. Tämä asia tuntuu monelta unohtuvan. Monesti puhutaan paljon vähäosaisten asioista ja unohdetaan, että myös keskituloiset palkansaajat tarvitsevat veroilleen vastineen.

On oma taiteenlajinsa pystyä pitämään sekä palkansaajien että heikompiosaisten puolta. Se on SDP:n tehtävä, sillä mikään muu poliittinen liike ei sitä tee. On meidän tehtävämme huolehtia, että kaikki saavat vastinetta maksamilleen veroille ja maksuille. On meidän tehtävämme huolehtia, että palkansaaja ei maksa korkeampaa veroa kuin yritysperijä tai eläkeläinen enempää kuin palkansaaja. Se on meidän tehtävämme yhteiskunnassa. Kokoomus pitää huolen omistaan, meidän tehtävämme on huolehtia omistamme!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home