Monday, July 07, 2008

Liikuntapaikat säilytettävä maksuttomina

Kunnallisilla liikuntapalveluilla tuetaan kuntalaisten hyvinvointia. Liikunta on omiaan auttamaan sairauksien torjumisessa ja elämänlaadun parantamisessa. Liikunta on keino sosiaalisten verkostojen luomiseen ja syrjäytymisen ehkäisyyn kaikille kuntalaisille iästä riippumatta. Liikunnan harrastamisen tulisi olla mahdollista varallisuustasoon katsomatta.

Uuden Salon kaupungin strategiassa ensimmäinen kriittinen menestystekijä liikuntapalveluiden järjestämisessä on riittävän tiheään tehdyt palvelumaksujen tarkistukset. Tämä tarkoittaa sitä, että uudessa Salossa liikuntapaikoille ollaan tuomassa maksuja. Nykyisessä Salon kaupungissa liikuntapaikat ovat pääosin maksuttomia muutamaa poikkeusta(mm. uimahalli) lukuun ottamatta.

Koulujen liikuntasaleissa harjoittelee iltaisin monia seurojen juniorijoukkueita. Mikäli tästä harjoitusajasta perittäisiin maksu, tulisi maksu epäilemättä juniorin vanhempien maksettavaksi, huimien lisenssimaksujen lisäksi. Urheiluseurat tekevät pyyteetöntä vapaaehtoistyötä liikunnallisen elämäntavan hyväksi. Se, miksi tästä pitäisi vielä periä maksua, ei ainakaan allekirjoittaneeseen uppoa.

Juniorityön lisäksi kaupungin tiloissa liikkuu niin ikäihmisiä kuin työssäkäyviäkin. Kaikille heille liikunnan hyödyt ovat kiistattomat. Maksuttomat liikuntapaikat ovat parasta tukea, mitä kunta voi eri ikäryhmille antaa. Taloudellinen tilanne on ilman maksujakin seuroilla tiukka. Myöskään kaikkien kuntalaisten taloudellinen tilanne ei mahdollista taksojen maksamista, saati yksityisen palvelun käyttämistä.

Tulevassa kunnassa maksullisten liikuntapalveluiden taksat tulee pitää kohtuullisena. Ja mikä vielä tärkeämpää, nykyiset maksuttomat liikuntapalvelut pitää säilyttää maksuttomina!

Kirjoitus on julkaistu Salon Seudun Sanomissa 5.7.2008

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home