Tuesday, July 01, 2008

Kummalliset, kaikkitietävät gallupit

Eilen uutisoitiin aiheesta, jos kuntavaalit olisivat nyt, niin gallupin mukaan SDP olisi suurin kuntapuolue. Tosin kannatus laskisi noin prosentin. Eduskuntavaalit puolestaan voittaisi kokoomus. Kunnallisvaalit ovat entistä enemmän nousseet henkilövaaliksi. Puolueella ei niinkään ole väliä, ehdokkaan tunnettuus ratkaisee, ainakin pienimmissä kunnissa. Tällöin ehdokasasettelulla on suunnaton merkitys.

Itse näen hyvinkin mielenkiintoiseksi sen, että puolue jää merkityksettömään rooliin kuntavaaleissa, vaikka kunnallinenkin päätöksenteko on kokolailla poliittista. Salossa demareita syytetään usein politikoinnista kaupungin hallinnossa. Totta hitossa siellä pitää politikoida! Linjan tulee olla sama kuin valtiontason politiikssa. Tottakai me ajamme meille tärkeitä hyvinvointivaltion asioita myös kunnissa. Emme me ole yksityistämässä kunnan palveluja samalla kun valtion tasolla olemme niitä puolustamassa. Jos tämä on politikointia, so be it.

Itse olen kaikissa vaaleissa äänestänyt puoluetta. Puolueen sisältä olen etsinyt itselleni ehdokkaan. Vaikean paikan edessä olin ainoastaan ensimmäisissä kuntavaaleissani vuonna 2000. Silloin en meinannut löytää sopivaa ehdokasta en niin millään. Pääsykokeisiin luvun ja aupair-vuoden tiimelyksessä en ehtinyt kunnolla tutustua listaan. Mutta löytyi se sieltä silti. Kuka se oli, jääköön salaisuudeksi.

Mutta gallup siis lupaa demareille suurimman puolueen asemaa. Gallupithan tietävät kaiken, huolimatta siitä, ketä on ehdolla. Peli on pelattu ja tulos on selvä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home