Friday, July 11, 2008

Kirottu digi

Päätin keskiviikkona ja eilen katsoa telkkarista yhden ohjelman, yhden vain. Ei tarvinnut. Kirottu digiaika. Olemme ostaneet uuden boksin, vaihtaneet sisällä antennijohdot, laittaneet ulkoantennin parempaan kuosiin. Ei auta. Kanavapaketin muutoksen myötä Turussa tapahtuva sade tai tuuli vaikuttaa vääjäämättä television toimintaan.

Yle näkyy kyllä, mutta muut eivät. Yleä en edes koskaan katso, vaikka ehkä satunnaisesti Ajankohtaista kakkosta. Olen siis sitä porukkaa joka voisi sanoa tv-lupansa irti ja hankkiutua eroon koko telkkarista. Kaikki muu elekrtoniikka toimisi tietokoneen näytöltäkin. Mutta kun sieltä tv:stä tulee muutama sarja, jotka miellyttävät minua. Niitä haluaisin katsoa. Murphyn lain tässä kohtaa täydentää se, että digi pätkii aina parhaimpaan katseluaikaan kahdeksan ja kymmenen välillä!

Digiaikaan siirtyminen oli turha ja vanhankantainen päätös. Uusi teknologia on jo olemassa, eikä varmastikaan kulu montaakaan vuotta, kun on jo otettava käyttöön jotain muuta kuin digiboksit. Tuolloin kansalaiset ovat turhaan investoineet digeihin ja joutuvat uudelleen ostamaan kalliin tekniikan laitteet. Markkinat kiittävät, minä en. Jo nyt digiin on mennyt monta sataa euroa, halpa ja huonovahvistinen laatikko kun ei meillä suostunut toimimaan(asumme muuten 2km päässä Salon keskustasta).

Saimme kaiken toimimaan kohtuu hyvin, kunnes parisen viikkoa sitten tapahtui tämä kanavapaketti muutos. Silloin sekosi myös meidän perheen antennit. Pitää siis soittaa joko antennimiehelle tai vanhaan tapaan miehen nousta katolle ja minä alhaalta neuvon, koska on oikea kohta. Kuka maksaa laskun antennin uudelleensuuntauksesta? Onhan se minusta riippumatonta, että täysin toimiva systeemi meni sekaisin uudistuksen yhteydessä!

Digitelevision aika oli ohi ennen kuin se alkoi. Kukaan ei vain suostu myöntämään, että virhe tehtiin. Vika on katsojassa.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home