Tuesday, June 03, 2008

Voi hyvät hyssykät!

Järjestelytoimikunta kokoontuu tänään päättämään 100 000€ rahapotin jaosta. Avustus on tarkoitettu poliittisille sekä kansalaisjärjestöille. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että avustusta ollaan huhun mukaan antamassa vain poliittisille järjestöille ja kansalaisjärjestöt tiputettaisiin pois. Toinen mielenkiintoinen seikka on, että jako perusteena on vuoden 2004 vaalien äänimäärä.

Periaatteessa minun sosialidemokraattina pitäisi olla ehdotukseen enemmän kuin tyytyväinen, tarkoittaahan se, että meille lohkenee suurin potti. Mutta kun en ole. Kansalaisjärjestöt tekevät merkittävää työtä ja mielestäni suuri osa rahasta pitäisi mennä heille. Onhan toki politiikkakin vapaaehtoistyötä ja toimii pitkälti talkoovoimin. On kuitenkin erittäin tärkeää, että kaikki saavat osan potista.

Nyt ehdotetut osuudet 80% 2004 vaalien mukaan ja 20% äänestysaktiivisuuden nostamiseen ovat molemman käsittämättömiä. Kansalaisjärjestöt jätetään puille paljaille. Ehdotus myös suosii kolmea suurinta puoluetta. Mielenkiintoista on, että tämän ehdotuksen takana on suurten puolueiden Salon kunnallisjärjestöt.

Tarkemmin tekstissä sanotaan, että kunnallisjärjestöjen edustajat ovat käyneet keskustelua asiaan liittyen. Muistini varmaan pätkii pahasti, kun en muista ketään valtuuttaneeni keskustelemaan tällaisesta asiasta. Pitänee vielä tutkia pöytäkirjat, mutta tuskin sieltäkään asiaan mitään selvitystä löytyy. SDP:n kunnallisjärjestön varapuheenjohtajan ominaisuudessa minulla ei ole näistä neuvotteluista mitään muuta tietoa kuin että asia mainittiin kokouksessa muutama viikko sitten. Päätöksiä ei tehty vaan asia jäi avoimeksi.

Kirjelmä on päivätty 14.4, joten sen jälkeen olisi ollut kosolti aikaa tuoda asia tietoon. Asia olisi myös vaatinut laajempaa käsittelyä puolueen sisällä. Uskon, että meitä on muitakin, joita tämä asia koskettaa. Jätetään koko potti jakamatta, jos siitä ei kerran muille järjestöille liikene!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home