Thursday, June 26, 2008

Täysillä valintojen takana

Tässä tämä poliittinen taukoni sitten taisi olla. Johtokunnan kokous ja sen jälkeen alkoi pohdituttaa. SDP valitsi uuden johdon noin kuukausi sitten. Itse olin puheenjohtajakilvassa Miapetran takana, mutta sillä hetkellä, kun uusi puheenjohtaja oli valittu, olin täysillä hänen takanaan. Tätä on demokratia. Enemmistön päätöksiä.
Samoin minulle kävi varapuheenjohtajakisassa - äänestin Kimmo Kiljusta, mutta valitettavasti hän ei tullut valituksi. On kuitenkin tuettava valittua johtoa ja näin myös aion tehdä. Demokratiaa.
Naisliiton puheenjohtajaa valittaessa oma valintani oli puheenjohtajaksi valittu Maria Guzenina-Richardson. Kisa ei kuitenkaan ollut aivan reilu, sillä Tarja Filatov ilmoitti aikeistaan liian myöhään. Marian pahin haastaja Tuula Peltonen oli liian tuntematon. Tunnettuus ratkaisee, näinhän se näissä kuvioissa taitaa mennä.
Kaikki eivät kuitenkaan tyydy enemmistöpäätöksiin. Syntyy mutinaa ja pahimmassa tapauksessa puolueesta eroamista. Keskustelu täytyy käydä, mutta tehtyihin valintoihin on sopeuduttava. Puheenjohtajat kaikissa järjestöissä tarvitsevat täyden tuen meiltä jäseniltä.
Itse olen osaltani ollut tekemässä tänä keväänä tehtyjä henkilövalintoja ja seison täysin omien äänteni takana. Ei ole kysettäkään siitä, että olisin tehnyt mielestäni vääriä valintoja. On tärkeää, että itse pystyy katsomaan peiliin tehtyjen valintojen suhteen.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home