Monday, June 09, 2008

Jutan aikaan

SDP valitsi uuden johdon. Ja hyvän johdon valitsikin. Huolimatta siitä, että ensimmäisellä kierroksella äänestin puheenjohtajaksi Miapetraa, olen hyvin tyytyväinen Jutan valintaan. Arin valinta puoluesihteeriksi täydensi menestystä. Nuorta naisenergiaa täydennettynä huimalla järjestökokemuksella, on mielestäni passeli kombinaatio.
Puoluekokouksen tunnelma oli mahtava! Vapautunut, keskusteleva ja innokas. Yhden huonon puolen asiassa huomaan, mutta en nyt halua keskittyä siihen. Kokous teki merkittäviä päätöksiä yhteiskunnallisten tulevaisuuden tavoitteidemme suhteen. Maksuttoman päivähoidon tavoittelu on yksi niistä. Asia herätti kommentteja puolesta ja vastaan, mutta äänestyksessä tuli selväksi kannaksemme. Vastaanargumentoijat sanoivat maksuttomuuden lisäävän lasten päivittäistä hoitoaikaa ja aiheuttavan näin ollen ongelmia. Itse olen sitä mieltä, että ongelma on kyllä sitten jossain muussa kuin itse maksuttomuudessa. Meidän pitäisi pystyä puuttumaan noihin ongelmiin jo nyt.
Mutta koska tämän tekstin aihe on puoluekokous, niin jätän tuon päivähoitopohdinnan toiseen päivään. Toisena tärkeänä aloitteena näin vanhempainvapaa asian. Aloitteessa esitettiin ns. Islannin mallin käyttöönottoa Suomessa. Mallissa osa vapaista menee äidille, osa isälle ja lopusta voidaan päättää perheen sisäisesti. Erittäin kannatettavaa. Mutta puoluekokous ei ainakaan vielä ollut valmis tähän. Ehkä sitten ensi kerralla.
Mutta lyhykäisyydessään mahtavista tunnelmista ja tavoitteista on helppo lähteä kohti kuntavaaleja!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home