Tuesday, June 17, 2008

Ja kansa maksaa....

"Euroopan Unioni pohtii kännykkäpuhelujen hinnoittelun uusimista. Uudistukseen on otettu mallia Yhdysvalloista, jossa puhelusta maksavat sekä soittaja että vastaanottaja, myös kotimaan rajojen sisällä." Iltalehti 17.6.2008

Tällainen uutinen sattui silmiini. Hyvällä omalla tunnolla sanon, että hankkiudun eroon koko puhelimesta, jos tämän kaltainen uudistus menee läpi. Minut saa sen jälkeen kiinni sähköpostilla tai perinteisellä kirjeellä... Ehkä voisin tekstiviestein kommunikoida edelleen.

Kyseistä uudistusta perustellaan sillä, että operaattorien toisiltaan verkkojen käytöstä perimät taksat ovat kohtuuttomia. Tämä uudistus saattaisi laskea näitä taksoa. Mutta näkyisikö se kuluttajahinnoissa? Tuskin, todennäköistä kuitenkin on, että kuluttajalta perittäisiin nykyiseen nähden tuplahinta. Ja kansa maksaa. Tosin pitkällä aikavälillä kuluttajille luvataan säästöjä. Ketä kiinnostaa? Nykyään eletään muutoinkin epävakaassa maailmassa ja muuttuvat tilanteen aiheuttavat jatkuvaa epävarmuutta. En todellakaan tee toistaiseksi mitään tiedolla, joka lupaa minulle säästöä ehkä joskus tulevaisuudessa. Keskittykää ennemmin sähkön, ruuan, polttoaineen ja muiden tarvikkeiden hinnannousun torjumiseen!

Jos jollain on minulle asiaa, maksakoon. Minä maksan sitten omista puheiluistani, niitä kun kukin voi kontrolloida. En voi määrätä montako kertaa puhelimeni päivän aikana soi. Tämä malli on suoraan Yhdysvalloista. Onko amerikka taivas? Onko kaikki siellä keksitty aina hyväksi? Tämä pistää miettimään, onko EU:n kehittämisessä liittovaltion suuntaan sittenkään mitään järkeä.

1 Comments:

At 12:06 AM , Anonymous Anonymous said...

Amerikka on taivas.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home