Wednesday, June 18, 2008

Ekotekoja ja vähän muuta

Meidän taloon asennettiin eilen ensimmäinen LED-valaisin. Valaisin on mittatilaustyönä tehty, itseni suunnittelema, mukavan pinkki kokonaisuus. Makuuhuoneen sisustukseen ja väritykseen se sopii kuin nakki silmään. Tällä hetkellä katossa palaa vajaa 15w entisen 80w sijaan. Vaikka kotitalouksien sähkönkulutus on pisara meressä, on ero huomattava. Valo on valkoista ja sitä tuntuu olevan enemmän. Seuraavaksi meillä vaihdetaan ledeiksi porraskäytävien valaistus, kunhan saan sopivan mallin suunniteltua. Allekirjoittanut antaa mielellään lisätietoa led-valaistuksen suunnasta.

*************
Sitten vähän ikävämpään asiaan. Puutuin Salon Seudun Sanomissa kirjoituksellani järjestelytoimikunnan työskentelyyn. Nyt kyseinen porvareiden hallitsema toimikunta oli tehnyt päätöksen, että Salon veroprosentti säilyy samana vuoden 2012 loppuun asti. Jopa yksi demari oli äänestänyt tämän asian puolesta.

Itseäni kummastuttaa, että millä kasvavat kustannukset meinataan rahoittaa? Jos veroprosenttia ei saa korottaa, niin auttamatta tämä tarkoittaa palvelujen karsimista. Kaikkea kun ei voi tehokkuutta lisäämälläkään kattaa. Tähän meidän ei tule suostua. Palveluiden karsiminen on viimeinen teko hyvinvointiyhteiskunnassa.

Porvaripuolueiden näkemys on perinteisesti ollut, että kaikki, mikä voidaan yksityistää yksityistetään. Tästä esimerkkinä on käyty päiväkotikiista nykyisessä Salon kaupungissa. Hyvinvointiyhteiskunnan rakentamiseen on mennyt yli 100 vuotta. Se voidaan tuhota paljon lyhyemmässä ajassa.

Sosiaalisen tasa-arvon nimissä palveluiden tulee säilyä ennallaan ja niitä on kehitettävä. Jo nyt on ilmassa merkkejä, että työstä saatavalla palkalla ei korkeiden kustannusten vuoksi tule toimeen. Tällainen on ensimmäinen merkki yhteiskunnan epätasa-arvoisuudesta. Palveluiden tulee olla korkeatasoisia ja niiden hinnan kansalaisella kohtuullinen.

Tämä tästä päätöksestä tällä kertaa, toivottavasti uusi valtuusto jättää itselleen liikkumavaraa asian suhteen. Pyritään pitämään olisi asialle oikea sanamuoto!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home