Wednesday, May 21, 2008

Vaalirahoitukseen liittyvä kohu ei ota laantuakseen. Eräs taho on antanut rahaa yhdelle jos toisellekin kansanedustajalle - enimmäkseen porvaripuolueille. Porvarit eivät edes tiedä, paljonko ja mistä ovat rahaa saaneet.

Harmillista tässä on se, että politiikan uskottavuus on jälleen koetuksella. Kaikkien kanerva-kohujen jälkeen olisi jo ollut suvantovaiheen aika, työn aika. Mutta ei, Timo Kalli kertoo rikkoneensa lakia, koska siitä ei seuraa mitään sanktiota! Voi pyhä isä.

Syksyn kuntavaalit ovat jo ihan pian, eikä tällaiseen nyt olisi varaa. Äänestäminen kuntavaaleissa on muutenkin huonoa, eikä tällainen ainakaan vilkkautta paranna. Toivottavasti nämä nyt loppuvat tähän.

***************

Olinkin jo odottanut, koska paikallisen riippumattoman lehtemme toimittajat nälväisevät demareiden suuntaan. Eilen se sitten taas tapahtui. Old news, tosin. Järjestelytoimikunnan toiminta ei jätä meitä rauhaan. Tai me emme jätä sitä. Mieluummin miten vaan.

Oma näkemykseni on, että vaalivoitto on ainoa tapa voittaa nyt kohdatut vääryydet. Siihen meillä on myös realistinen mahdollisuus, vaikkei lehdistömme sitä uskokaan. Porvarit kaivavat omaa hautaansa, mutta meidän ei tule kaivaa omaamme antamalla kuva, että olemme aina ei.

Koko uuden kaupungin valmistelu ontuu niin pahasti, että pahaa tekee. Asialle ei kuitenkaan voi mitään. Kolme asiaa, jotka vaikeuttavat asiaa.

*järjestelytoimikunta on porvarienemmistöinen
*muutosjohtajat haluavat oman leimansa joka paperiin
*yhdistyvien kuntien edustajat eivät osaa päästää irti vanhoista kuntarajoista

Ensi valtuustokaudelle kaivataan myös tuoretta verta vanhan sekaan. Vain tällöin, voimme päästää irti vanhoista rajoista!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home