Friday, May 23, 2008

Ruokapalvelun erikoistamisella laatua palveluun

Osallistuin viime lauantaina kansanedustaja Katja Taimelan haastamana Rollaattorimarssiin. Haaste oli lähtenyt liikkeelle eduskunnasta. Ajatuksena oli viedä vanhukset ylös, ulos ja lenkille sekä viettää tovi aikaa heidän kanssaan. Kokemus oli mieleenpainuva. Oman kokemukseni mukaan sekä vanhukset että marssiin haastetut saivat hyvän mielen pienellä vaivalla. Minut löytää varmasti marssilta myös vuoden päästä!

Tunnin verran ulkoilimme vanhusten seurassa ja keskusteluja käytiin laidasta laitaan - aina asuntosijoittamisesta tuomen vahvasti tuoksuvaan kukintaan. Tuttujakin näkyi matkalla ja kauhisteltiinpa siinä liitovarjolla taivaalla liitäviä hahmoja. Kritiikkiäkin tuli, vaikka yleisesti hoitoon oltiin tyytyväisiä.

Suurinta arvostelua sai osakseen ruoka, joka ei kaikkien makuhermoja miellyttänyt. Kanaa, pastaa ja riisiä tarjotaan paljon, vaikka mielellään syötäisiin perunoita ja lihaa. Ruuat on myös nimetty kummallisesti, joten aina ei tiedä, mitä suuhunsa laittaa.

Ajatus siitä, että kunnalla olisi useampi keskuskeittiö, jotka kukin olisivat erikoistuneet omaan alaansa: yksi varhaiskasvatukseen, yksi kouluruokaan ja yksi vanhuspalveluihin, olisi enemmän kuin tervetullut. Tällöin kunkin ryhmän tarpeet osattaisiin ottaa paremmin huomioon. Myös toiveiden toteuttaminen olisi helpompaa erikoisalojen turvin. Palvelun laatu paranisi.

Toivottavasti uudessa Salossa asiaan kiinnitetään huomiota!

Kirjoitus Salon Seudun Sanomiin, julkaistu 23.5.2008(alkuperäinen versio)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home