Monday, May 12, 2008

Rollaattorimarssia ja puheenjohtajaehdokkaita

Lauantaina osallistuin rollaattorimarssiin. Tapahtuman ideana oli ulkoiluttaa vanhainkodeissa olevia vanhuksia. Aivan mahtavaa! Harvoin olen tullut mistään tapahtumasta niin hyvälle tuulelle. Kävelin kesäisessä päivässä jo yhdeksänkymmenen rajapyykin rikkoneen seniorikansalaisen kanssa ja keskustelin maailman menosta: keväästä, kesästä, asuntokaupoista ja vanhainkodin ruuista.

Tämän päivän vanhainkodin ruoka ei saanut kiitosta keneltäkään vanhuksista. Liian eksoottista. Liian erikoista. Karjalanpaistia ja perunoita. Ei riisiä ja kanaa. Tässä on aivan käsittämätön epäkohta. Miksi vanhuksille tarjotaan samaa ruokaa kuin koululaisille? Kai sen nyt typerämpikin tietää, että ruokailutottumukset ja makuhermot ovat erilaiset. Samoin kuin ravintosuositukset.

Viime aikoina on huomattu, että vanhukset syövät liian vähän jaksaakseen kunnolla. Voita ja kermaa pitäisi olla ruuassa, jotta tarpeellinen määrä energiaa saataisiin. Koululaisilla energia pitäisi saada muualta. Onko pelkkä puuro riittävä heillekään, siihen en ota kantaa.

*********************

Tänään järjestettiin SDP:n puheenjohtajapaneeli Salon lukiolla. Vaikka edelleenkin olen lopullisen päätökseni kanssa hieman tuuliajolla, on pakko todeta, että ainakin oikealla linjalla päätöksen kanssa olen. Niitä, joita olin jo päättänyt olla äänestämättä, en tämän illan jälkeen ainakaan äänestä.

Yksi oli tylsä, toinen ylimielinen, kolmas ei vain sovi puheenjohtajaksi, neljäs oli kokematon... Kaikista olen tehnyt minianalyysin. Yhdellä sanalla. Yksi oli raikas, toinen vakuuttava, kolmas rohkea, neljäs herttainen(ei varmasti riitä puheenjohtajaksi) ja viides olisi suosikkini, jos se jokin vain olisi olemassa. Kukin päätelköön itse, keihin omat analyysini viittaavat.

Ketään loukkaamatta täytyy kuitenkin sanoa, että Jutta Urpilainen vahvisti asemaansa silmissäni. Tosin sieltä eräs toinenkin naisen pää nosti profiiliaan. Nähtäväksi jää, miten tämä tilanne tästä jatkuu. ;)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home