Friday, May 30, 2008

Maksujen korotuksia on vastustettava kunnallisissa toimielimissä!

Hallitus hyväksyi joku aika sitten lain asiakasmaksujen korottamisesta. Terveyskeskus- ja hammaslääkärimaksut nousevat jopa 17%. Tuo lisäraha otetaan suoraan pois kunnilta, joten kunnat ovat todella vaikeassa tilanteessa. Ollaan tilanteessa, jossa rikkaassa valtiossa on köyhiä kuntia.
Huolimatta siitä, että useat kunnat joutuvat kiristämään veroprosenttia kulujen kattamiseksi, porvarihallitus tämän päätöksen teki. Maksut nousevat, mutta vasta kuntien hyväksynnän saatuaan. Kunnilla on vielä viimeinen sana asiassa.
Mielestäni demarit ovat aiheellisesti vastustaneet maksujen korotuksia, sillä ne käyvät kipeimmin kaikkein huonotuloisimpien kukkarolle. Nyt kunnissa tulisikin vastustaa asiaa loppuun asti. Vaikka kuntataloutta tulisi elvyttää ja saada paremmalle pohjalle, niin nyt on ajateltava myös yksittäisten kuntalaisten etua.
Vaikka yhden kuntalaisen osuus olisikin vain pisara meressä, niin en voi hyväksyä, että maksujen annetaan nousta. Ainakaan ilman taistelua! Itse en asiasta ole päättämässä, mutta jos olisin, niin tietäisin, mitä mieltä siitä olisin.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home