Thursday, May 29, 2008

Luopumista, valintaa ja äänestyksiä

Ensimmäinen luopuminen puolueen puheenjohtajakisassa on tapahtunut. Sitä tosin odottelinkin jo, että koska joku jättää leikin kesken. Uskon, että muutama muukin vielä siirtyy varapuheenjohtajakisaan, tahi sitten on kiinnostunut ihan muista paikoista puoluejohdossa.

Loppusuoralla ensi viikon perjantaina ovat näkemykseni mukaan Tuomioja, Filatov, Urpilainen ja Kumpula-Natri. Nähdäkseni näillä kaikilla on realistinen mahdollisuus tulla valituksi. Puoluekokoukseen lähtijöiden mielenliikkeitä kun ei kokonaan voi tietää. Toisaalta mustan hevosen ilmestyminen kisaan tässä vaiheessa olisi mielenkiintoista. Tosin tuolla hevosella pitäisi olla hyvinkin suuri painoarvo, jotta hän valituksi tulisi.

Itse tein lopullisen päätökseni eilen. Sitä ei muuta muu kuin se, että ehdokas ei enää olisikaan kisassa mukana ensi perjantaina. Uskon kuitenkin, että hän siellä on, sen verran innokkaasti hän on kisassa mukana ollut ja kantaa ottanut. Lopullisen kantani ratkaisikin juuri tämä näkyminen ja omien mielipiteiden rohkea julkituominen. Tässä päivässä ei enää pärjätä, jos pelätään jonkun suututtamista. Ympäripyöreät varovaiset kommentit kun ainakin allekirjoittaneen päässä aikaansaavat ajatuksen siitä, onko sanojalla ylipäänsä mitään sanottavaa.

Myös aiemmin blogissani viitattuun ylimielisyyteen ei puheenjohtajallamme ole varaa. On oltava helposti lähestyttävä ja avoin ihminen. Vaatekaappiaan ei tarvitse avata, mutta jotain toki haluan tietää puheenjohtajamme omastakin elämästä. Tämän olen tietyllä lailla kokenut nyt valitsemani ehdokkaan suhteen. Hän on hyvin välittömällä tavalla keskustellut kanssani ja vastannut kysymyksiini. Välittämättä siitä, että kiire on varmasti ollut valtava.

Vielä on viikko aikaa kaikilla ehdokkailla ottaa loppukiri kisassa. On varmasti vielä tukku osallistujia, jotka eivät omaa kantaansa ole ratkaisseet. Ja he voivat kallistua kenen kannalle tahansa. Filatovin ja Tuomiojan kannattajajoukko näyttää olevan selkeimmin paikallaan. Heilahdusta ei suuntaan eikä toiseen tapahdu. Tämä kai on ollut ainakin Tuomiojan osalta arvattavissa. Hänen kannattajansa ovat alusta asti olleet hänen kannallaan. Sitten on meitä, jotka viimeiseen asti miettivät ja pohtivat. Tosin minäkin olen viikon etuajassa.

Kukin saa arvailla, kenen kannalle olen pohdinnoissani tullut. Tänään yhdistyksen kokouksessa saatan asian kertoa, mikäli sitä kysytään. Ehdokkaalle itselleen olen asian julkituonut, koska haluan hänen tietävän, että yksi ääni on taas joukossa lisää.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home