Tuesday, May 27, 2008

Arvoisa kaupunginjohtaja

Uuden Salon järjestelytoimikunta on ottanut käsittämättömän vallan uuden kunnan asioissa. Oikeastihan mitään valtaa ei edes ole ja kaikki päätökset nuijitaan lopullisesti uuden kaupungin valtuustossa. Valtuusto on valittu vaaleilla, joten voimasuhteet saattavat poiketa merkittävästi nykyisen järjestelytoimikunnan valtasuhteista.

Erityisen paljon olen kiinnittänyt huomiota puheenjohtaja Nummentalon toimintaan. Hänellä on suuri tarve tehdä kutakuinkin kaikki päätökset järjestelytoimikunnassa. Liekö pelko selän takana, ettei enää uuden kunnan muodostuttua sanan sijaa olekaan niin paljon. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että paikallinen sitoutumaton lehtemme nostaa arvoisan puheenjohtajan alustalle, vaikka hänen toimintansa on vähintäänkin kyseenalaista.

Kaupunginjohtajan valinta on tällä hetkellä kivi, joka hiertää kengässäni. Mielestäni meidän linjamme siitä, että valinta on tehtävä uuden kaupunginhallituksen ja valtuuston kautta, on oikea. Näin on myös mieltä kokoomuksen Raimo Honkanen. Koska uusi johtaja ei kuitenkaan ehdi enää mukaan uuden kaupungin valmisteluun, niin asian kiire loppuu siihen.

Ainoa asia, jolla Nummentalon kiirettä voi ymmärtää, on se, että hän pelkää, ettei paikalle saadakaan hänen näköistään kaupunginjohtajaa. Jos asia tehdään järjestelytoimikunnassa, on hänellä asiaan suurempi valta. Tilanne on kuitenkin se, että uusi valtuusto voi palauttaa asian valmisteluun ja siinä voidaan edelleenkin edetä oikein. Valtuustosta ei tässä tilanteessa tule missään nimessä tehdä kumileimasinta! Nyt tehdään tärkeitä tulevaisuuden valintoja, joissa uudella valtuustolla tulee olla merkittävä rooli.

Mitä tulee sitten sitoutumattoman lehtemme kommentteihin demareiden ryhmäkurista, niin yllätykseksi voin kertoa, että me demaritkin osaamme ajatella ihan itse. Me myös haluamme, että asiat hoidetaan oikein ja oikeassa järjestyksessä. Muuten tilanteesta tulee kuin juosten pissitty.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home