Monday, April 28, 2008

Porrrvarihallituksen toilailut

Porvarihallituksen 1-vuotis syntymäpäivästä on nyt kulunut muutama hetki. Hallituksen saavutukset eivät palkansaajaa imartele. Hallitus tekee pääministerin mukaan sosiaalisempaa politiikkaa kuin edeltänyt punamultapohja. Totta on, että alimpia äitiyspäivärahoja ja yksinhuoltajien lapsilisäkorotuksia on tarkistettu, mutta moni toimi tässä silti ihmetyttää.

Vaalien alla kokoomus lupasi sitoa lapsilisän indeksiin. Nyt indeksiin sidotaan päivähoitomaksut. Itse puollan näkemystä siitä, että päivähoitomaksujen osalta tulisi kukaties siirtyä kokonaan maksuttomaan päivähoitoon. Ruotsissa päivähoito on maksutonta yli kolmen vuoden ikäisille lapsille. Vaikka lisäkustannus pyörii noin 300 miljoonan tietämillä, on se kuitenkin vain murto-osa päivähoidon kokonaiskustannuksista.

*************************

Innovaatio-yliopisto hanke käynnistettiin SDP:n ollessa hallituksessa. Perimmäinen ajatus hankkeen taustalla oli hakea synergiaetua näiden yhdistyvien tieteen alojen kesken. Nykyinen hallitus on kuitenkin ottanut asiassa askeleen heikoille jäille. Yliopistouudistuksen tiimellyksessä ollaan ottamassa askel yksityistämisen suuntaan ja romuttamassa kovalla työllä luotua sivistysyliopistomallia. Innovaatio-yliopiston rahoitus on turvattu ja sen on luultavasti myös helppo saada taakseen yksityistä rahaa. Huolissani olen erityisesti humanististen ja yhteiskuntatieteellisten tiedekuntien rahoituksesta.

Kokoomus toimii asiassa omalla mallillaan ja omia tarkoitusperiään noudattaen, mutta keskustan toimia ei voi kuin ihmetellä. Ollaanko todella valmiit ottamaan tämän kaltainen aluepoliittinen askel? Keskusta sai läpi oman halunsa metsien verotuksen suhteen, onko tässä palkka kokoomukselle asian hyväksymisestä? Myös vihreät ovat kummallisen hiljaa asiasta. Tosin he ovat jo myyneet perimmäiset aatteensa astuessaan Vanhasen kakkoseen.

*********************

Varsinais-Suomen sosialidemokraattinen piiri piti keväisen piirikokouksen. Usko oman puolueen kunnallisvaalivoittoon on suuri. Itsekin uskon siihen hyvin tiukasti! Hallitus on onnistunut käymään ahkerasti palkansaajan kukkarolla ja jonkun on aika tehdä asialle jotain. Suomessa on kokonaan tällä erää unohdettu keskituloiset työssäkäyvät ihmiset. Vähäosaisia ei saa unohtaa, mutta ilman palkansaajia heistä ei pystytä pitämään huolta!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home