Friday, April 18, 2008

Heräsin tänään huomattavasti virkeämpänä ja paremmalla tuulella kuin eilen. Tähän syynä iltaiset keskustelut eräiden tovereiden kanssa. Huomasin, etten ihan yksin ollutkaan...

Uutispäivä Demarin päätoimittaja kirjoittaa lehdessä tänään aiheesta varallisuusveron poisto. Olavi Ala-nissilän kirja taisi päästää meidät demarit vihdoin piinasta. Kaikki kiitos keskustalle tuon veron poistosta. Tällaiset asiat ovat aina vaikeita ja huonoista muistoista on ehkä helpompi puhua kuin hyvistä.

Sorrun joka aamu lukemaan SSS:n tekstaripalstaa. Siitä saa aamuisin melko makoisat naurut. Nyt esillä ovat olleet kissat, mutta eilen pisti silmään eräs viesti, jossa kehotettiin olemaan äänestämättä sellaista henkilöä, joka kritisoi enemmistön päätöstä. Demokratiaan kuuluu, että enemmistöpäätöksen mukaan edetään, muttei kai kukaan kritiikkiä kiellä?

Mielestäni on oikeus, jos ei jopa velvollisuus, kritisoida päätöksiä, jotka sotivat omaa näkemystäsi vastaan. Poliittiset ratkaisut ovat yleensä jonkinlaisen kompromissin tuloksia, joten kaikki eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä. Esimerkiksi voisi nyt ottaa vaikka palvelusetelin. Me demarit olemme vaatineet siihen tulorajoja, joita ei edelleenkään ole asetettu(enemmistöpäätös). Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meidän mielipiteemme olisi muuttunut.

Demokratiassa kaikilla on sanan- ja mielipiteenvapaus. Ainakin pitäisi olla. Joten kritiikille täytyy olla sijaa. Niinhän kaikkien kuuluu tehdä, jos oma kanta ei menen läpi. Kritisoida ja tehdä selväksi, että kaikkemme yritimme. Äänestäjät ovat äänestäneet puoluetta syystä, eikä näitä syitä voi enemmistöpäätös kaataa. Meidän on oltava omalla kannallamme myös päätöksien jälkeen!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home